Kdo je Klara z Instagrama in koga vabi v svojo posteljo?

Če je Instagram med najbolj priljubljenimi aplikacijami na vašem pametnem telefonu, ste jo morda že srečali. Klaro in njen profil @InBedWithKlara, ki je veliko več, kot si predstavljate na prvi pogled.

28.9.2017 ob 7:10

1-min.JPG

Mična je ena tistih, ki na Instagramu rade poiščejo svež navdih, njeno pozornost pa že nekaj tednov krade skrivnosten profil z imenom In Bed With Klara. "Kdo je Klara?" se sprašujete? Mična jo je povabila na kavo in razrešila skrivnost.

Za profilom stoji Klara Leben, mlado dekle, ki se, tako kot velik del njenih sovrstnikov, spopada z iskanjem sebe v svetu, kjer so lepotni ideali postavljeni v nedosegljive višave. Na prvi pogled nekoliko žgečkljivo in izzivalno ime torej skriva veliko več, kot le čudovite fotografije različnih ljudi, ujetih v Klarini postelji.

5-min.JPG

Od dvomov vase do sprejemanja samih sebe 

"Povod za nastanek profila je bila moja osebna stiska, ko sem šla po gimnaziji študirat nekaj, kar me sploh ni veselilo in nisem ravno vedela, kaj bi sama s sabo. Hkrati sem imela občutek, da je ljudem okoli mene povsem jasno, kaj želijo v življenju, kar je le še povečalo pritisk," pojasni Klara, ki je ob spopadanju s svojimi težavami ugotovila, da izvirajo prav iz tega, da se hitro lahko počutimo, kot da nismo dovolj. Da je vedno nekdo boljši, lepši, bolj uspešen in v dobi socialnih omrežij tem idealom enostavno ne moremo konkurirati.

4-min.JPG

"Čeprav vemo, da popolna dekleta z Instagrama niso zares popolna, se nam to vseeno usede nekam v podzavest. Hudo mi je, ko gledam mlajši sestri, ki odraščata s telefoni v rokah in gledata popolna dekleta, ki delajo svet tak, da svojo vrednost merimo s številom všečkov. Sama danes vem, da me imajo prijatelji radi, ker se imajo lepo v moji družbi, jim je všeč moja energija in ker se iskreno povežemo, ne zato, ker bi jim bila lepa ali ker bi imela dober avto," razmišlja Klara, ki želi pozitiven pogled na sprejemanje samih sebe deliti z drugimi, predvsem pa biti zgled svojima mlajšima sestrama.

"Pod vsako fasado se lahko skriva marsikaj"

Koncept profila In bed with Klara so tako fotografije različnih ljudi v njeni postelji, ki jim najprej pripravi zajtrk, nato pa poklepetajo o temah, ki jih prepogosto pozabimo odpreti.

6-min.JPG

"Na teh fotografijah so stvari videti perfektno, ljudje so lepi in nasmejani, a pod vsako fasado se lahko skriva marsikaj. Želim, da so ljudje, ki jih fotografiram, iskreni, da se mi odprejo o sebi in spregovorimo o dobrem počutju v lastnem telesu," pojasnjuje Klara, ki je prepričana, da je razlogov, zakaj se lahko v svoji koži počutimo dobro, neskončno. 

"Ne glede na to, kje si, kdo si in kako si videti, si dovolj in točno tam, kjer moraš biti," je prepričana Klara. Fotografijam ljudi, ki jih povabi v svojo posteljo, na Instagramu nato doda pripise njihovih misli.

3-min.JPG

Fotografije z dodano vrednostjo

"Pomembno je, da se imaš rad in da se ceniš. Kako te bo imel rad in te cenil kdo drug, če se nimaš v prvi vrsti sam? Če postavljaš tako nizek standard? Zato je pomembno, da delimo to sporočilo!" pravi Klara, ki sicer priznava, da so fotografije, ki jih objavlja, prav tako nekoliko zavajujoče, saj se nihče ne zbudi tako lep. "Če bi govorili le o sprejemanju sebe, bi pritegnili manj ljudi, kot jih z nekimi lepimi fotografijami in jim nato dodamo sporočilo. S fasado pritegnemo ljudi, da nam sploh prisluhnejo," pojasnjuje.

2-min.JPG

Projekt bo kmalu dobil tudi promocijski video, ki ga boste lahko ujeli na YouTubu, v sklopu tega pa se je In bed with Klara iz njene domače postelje preselil na različne lokacije po Ljubljani, kjer je z ekipo posnela kup zanimivih fotografij, ki pa so obdržale koncept. Posteljo so namreč prinesli s seboj, v njej počivali v središču mesta, na Ljubljanici, v Tivoliju, na Ljubljanskem gradu in še kje … A o tem kdaj drugič, do takrat pa vas spodaj čaka nekaj objav na Instagramu s profila In bed with Klara.


Besedilo in fotografije: Maja Fister

▪️Dealing with EATING DISORDERS▪️ @ninastanic #inbedwithklara : You know, eating disorders aren’t pretty. This is me, physically recovered after 12 years of dealing with a horrific mix of anorexia, bulimia, and compulsive overeating. My hair was falling out, my teeth also. My organs were failing and my heart was giving in. But I chose life, I chose to battle my disease. And I did it, I’m alive. Still in recovery, but I’m here to tell the story. Winning the fight with eating disorders is possible, and I still can’t believe I believe this now. You have a choice, don’t ever forget that ???? -Nina . . . . . . . . . . . . . #inbed #breakfast #breakfastinbed #health #healthy #selflove #confidence #mindset #motivation #smile #medicine #medication #fruit #vegan #plantbased #ljubljana #anorexia #bulimia #recovery #positivevibes #positivity #happy #happiness #eatingdisorderrecovery #eatingdisorder #recovery #ed #edrecovery

A post shared by Klara (@inbedwithklara) on

Waking up in the middle of Ljubljana with @nejastoilkovsky ☀️???????? #inbedwithklara ????: @jaka_bizjak . . "You’ll learn, as you get older, that rules are made to be broken. Be bold enough to live life on your terms, and never, ever apologize for it. Go against the grain, refuse to conform, take the road less traveled instead of the well-beaten path. Laugh in the face of adversity, and leap before you look. Dance as though EVERYBODY is watching. March to the beat of your own drummer. And stubbornly refuse to fit in." - Mandy Hale . . . . . . . . . . . . #breakfastinbed #breakfast #summer #veganbowl #nutrisslim #inbed #withklara #health #healthy #healthyfood #food #fit #fitness #vegan #plantpower #plantbased #ljubljana #selflove #selfworth #filming #video #promo #photography #slovenia #bodypositive

A post shared by Klara (@inbedwithklara) on


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)