Kako modno potovati samo z ročno prtljago

Vsako potovanje je razburljivo, a tudi stresno, ko pride do pakiranja.

23.7.2015 ob 6:40

shutterstock_129400445.jpg

Prav vsaka ženska ima ob vsakem potovanju vedno isti problem: kaj in koliko spakirati, da kovček ne bi počil ali zaradi prevelike teže na letališču stanjšal denarnico. In šele, ko prispete na cilj in tam preživite nekaj dni, ugotovite, da bi pravzaprav čisto dobro shajali tudi brez tistih treh majic, dveh hlač in dodatnih čevljev.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Zakaj si ne bi torej postavili izziva in ob naslednjem potovanju skušali spakirati le ročno prtljago, v kateri bodo vsa oblačila, ki jih potrebujete? Ste za? Verjemite, ko vam bo uspelo, se boste počutili kot zmagovalka.


Če mislite, da vedno spakirate preveč, si preberite še:

shutterstock_263805065.jpg

Za popoln uspeh sledite tem korakom:

Zapišite si natančen urnik počitnic. Naj gre za romantično večerjo ali jutranji tek, tako boste takoj videli, koliko običajnih majic in koliko elegantnih oblekic potrebujete. Pomembno je, da si vse zapišete in ne tuhtate le v glavi, saj tako vaš načrt ne bo popoln.

Že doma sestavite cele oprave. Preglejte urnik in za vsak dan sestavite opravo - seveda je ključno, da se kakšni kosi ponovijo, sicer boste imeli spet preveč oblek. Vsako sestavljeno opravo zložite na posteljo in jo fotografirajte. Tako boste na počitnicah brez nepotrebnega tuhtanja takoj vedeli, kaj obleči.

shutterstock_149945570.jpg

Kupite manjše kozmetične pripomočke. Velikost resnično šteje pri pakiranju, zato naj bodo šampon, balzam, gel za tuširanje in ostalo, kar potrebujete, v potovalni, majhni velikosti. KO jih boste zložili v svojo kozmetično torbico, se vam bo zdelo neverjetno, kako malo prostora zavzamejo.

Omejite se na štiri pare čevljev. Čevlji zavzamejo ogromno prostora, zato imejte pravilo štirih. Recimo: japonke za na plažo, nizke sandale za po mestu, športne copate in sandale s peto.

shutterstock_50764063.jpg

Skoparite s telovadno opermo in pižamo. Vprašajte se, če na potovanju resnično potrebujete pižamo, ali bodo dovolj udobne spodnje hlačke in majica. Enako velja za telovadno opremo. Potrebujete le eno opravo, ki jo po treningu preprosto posušite na svežem zraku.

Vsa oblačila zvijte v zvitke. To ste najbrž slišali že ničkolikokrat, a s takšnim načinom pakiranja resnično prihranite na prostoru. In ne samo to, takšno "zlaganje" poskrbi tudi, da so vaša oblačila na cilju nezmečkana.

Kaj pravite, boste zmogli?

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)