Nasveti za tiste, ki rade spakirate preveč

Večna ženska težava: kako na počitnice vzeti dovolj oblek, da kovček ne bo počil?

18.3.2015 ob 3:00

shutterstock_74064388.jpg

Če se vam stalno dogaja, da imate na potovanjih s seboj preveč stvari, ki kasneje le kradejo prostor v kovčku, je čas za prekinitev te navade. Imate občutek, da ne bi zmogli spakirati manj? Šlo bo, če boste upoštevali sledeče nasvete.

Začnite z nahrbtnikom. Če ne potujete z otroci, za teden dni počitnikovanja ne boste potrebovali več stvari, kot jih lahko stlačite v nahrbtnik ali v manjši kovček na kolesih. Omenjeni na tako, za vaše pojme majhno prtljago, boste s seboj vzeli samo najnujnejše.

Vzemite oblačila, ki jih lahko oblečete večkrat. Oblačila, ki jih lahko oblečete samo enkrat, naj ostanejo doma (seveda je spodnje perilo pri tem izvzeto). Vse kose, ki jih je nemogoče umestiti v različne kombinacije, pospravite nazaj v omaro.

Vzemite več majic kot hlač. Nihče ne bo opazil, da več dni zaporedoma nosite iste hlače, za majice pa to ne drži ravno.

Večnamenske potrebščine. Da bi prihranili prostor, s seboj vzemite šampon, ki je hkrati tudi regenerator, gel za prhanje, ki je hkrati krema za britje ter kremo za obraz in losijon za telo, ki ščitita pred UV žarki.

Samo dva para čevljev. Več kot dveh parov čevljev ne potrebujete. Vedno izberite najbolj udobno obutev, da se s potovanja ne želite vrniti z žulji. Izberite športne copate in par elegantnejših čevljev.

Čim manj elektronike. Sodobni telefoni imajo nešteto funkcij, zato bo mobilni telefon dovolj. Drugih elektronskih igračk, od prenosnega računalnika do MP3 predvajalnika ne boste potrebovali.

Oblačila "za vsak slučaj" pustite doma. Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste za vsak slučaj vzeli še pet majic, dvoje hlače, jakno in še in še. In kolikokrat ste jih v resnici potrebovali?

Ne pakirajte zadnji trenutek. V naglici v kovček roma preveč stvari. Začnite pakirati pravočasno in izbranim oblačilom ničesar ne dodajajte, raje kakšno vzemite stran.

Vzemite samo tisto, kar imate radi. Oblačil, ki jih nikoli ne oblečete doma, ne jemljite s seboj. Skoraj zagotovo bodo do konca potovanja ležala na dnu vašega kovčka, ravno tako, kot doma ležijo na dnu vaše omare.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)