Kako hraniti oblačila, da bodo služila dlje

Če znate ceniti modo in svoje kose kupujete premišljeno, ji morate znati tudi primerno hraniti.

3.9.2015 ob 6:30

shutterstock_237464833.jpg

Nič ni slabše kot to, če kvalitetno, dražjo torbico pospravite tako, da je kmalu videti kot iz druge roke. Tudi od čevljev, ki jih le vržete v kot ali omaro, ne boste imeli veliko užitkov. Zato je zelo pomembno, da se naučite primerno, lepo in skrbno shranjevati svoje garderobno bogastvo.


Že slediš Mični na Facebooku?


Za še lažje urejanje svoje omare si preberite:

Torbice pospravite na police. Če želite, da bodo ohranile svojo obliko, jih napolnite s svilenim papirjem, nato pa jih pospravite v vreče iz blaga.

Hlačne nogavice v plastične vrečke z zapiralom. Hlačne nogavice zdaj najbrž hranite v predalu, pomešane med seboj, kajne? A služile vam bodo veliko dlje, če boste vsake posebej shranili v plastične vrečke, ki se priročno zaprejo in ne prepuščajo zraka. Tako jih tudi molji ne bodo mogli načeti.

clothesstorage.jpg

Čevlje lepo "nadevajte". Zmečkan časopis ne bo ohranil le oblike škornjev, ampak bo pomagal tudi navadnim čevljem in supergam. Uporabite svilen papir kot pri hrambi torbic ali pa kar navaden časopisni papir. Čevlji bodo lepo obliko ohranili tudi, ko ne bodo na vaših nogah.

Znebite se obešalnikov iz žice. Obleke z njih drsijo, volnenih oblačil pa ni priporočljivo obešati nanje, saj jih grdo raztegnejo. Leseni obešalniki so veliko prijaznejši do vaših kosov.

shutterstock_2994028.jpg

Zlagajte, ko le lahko. Če kos in material dopuščata, oblačila zložite. To velja tudi za plašče in pa seveda kavbojke ter puloverje. Obešalnike prihranite za oblačila, ki se zložena zmečkajo.

Ne tlačite oblačil v premajhno omaro. Oblačila potrebujejo prostor, da lahko zadihajo. Zato se izogibajte temu, da bi jih čim več stisnili v ozko omaro, saj to poveča mečkanje in ustvarja neprijeten vonj na oblačilih.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)