KAAT: Šik torbice in nahrbtniki, ki so nastali zaradi zlomljene noge

Družbena omrežja so preplavile nove torbice s slovenskim podpisom KAAT bags, ki pa nosijo prav posebno zgodbo.

5.6.2017 ob 5:10

2.jpg

KAAT bags sta prvotno ustvarila Kaja Toplišek in njen oče Aleš, ime znamke pa je pravzaprav izpeljanka njunih imen in priimka. Zgodba se je začela pred tremi leti, ko si je Aleš zlomil nogo in se med bolniško kratkočasil tako, da je kupil šivalni stroj in se prek YouTuba naučil šivati. 

Svoj kreativni del je dodala Kaja, ko si je zaželela unikatnega nahrbtnika in tako je nastal prvi s KAAT podpisom. Izdelek ni bil še resnično pravi KAAT bag, kakršni so danes, zaradi zanimanja prijateljic pa so se ideje in dizajni začeli razvijati v to, kar predstavlja zdaj.

Kajin oče je zaradi obveznosti v svoji službi projekt prepustil hčeri in njenemu fantu Niku, ki sta prevzela šivalni stroj in vse ostale zadolžitve, ki pridejo z ustvarjanjem.

1.jpg

Študentka, učiteljica in trenerka s svojo znamko nahrbtnikov 

Kreativni par se poleg vodenja znamke sicer še vedno izobražuje. Kaja tako zaključuje študij na pedagoški fakulteti, pred njo je še magistrsko delo in postala bo magistrica razrednega pouka. Poleg tega na osnovni šoli Valentina Vodnika dela kot učiteljica v podaljšanem bivanju, že leta pa je predana tudi ritmični gimnastiki, ki jo ob popoldnevih tudi poučuje. Ob vsem tem pa jima pod znamko KAAT bags uspeva ustvarjati kup uporabnih zadev.

KAAT: uporabni nahrbtniki, torbice, drobižnice in toaletke

V prvi vrsti so to nahrbtniki in manjše torbice, potem pa so tu še toaletke, peresenice, drobižnice in še kaj bi se našlo. "Zdaj imam v mislih že nekaj čisto novega, ampak to naj zaenkrat ostane sladka skrivnost. V moji glavi je ves čas tornado idej, a mi dan za dnem zmanjka časa, da bi lahko vse uresničila zdaj in takoj," nam je zaupala Kaja, ki vedno stremi k temu, da imajo njeni dizajni svojo noto in se čim bolj umaknejo od vseh, ki izdelujejo podobne izdelke. Poleg tega jih rada opremi z dodatno uporabno vrednostjo, naj bo to žepek na zadrgo ali dodatna izvlečna torbica. Več o KAAT bags pa v spodnji fotogaleriji.

Avtor: Maja Fister

Foto: KAAT bags


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)