Hit sezone: Diorjeva feministična majica

Prva ženska modna oblikovalka v zgodovini ikonične francoske modne hiše Dior je v modni svet poslala okus feminizma.

27.1.2017 ob 7:59

Desktop.jpg

Prvenec oblikovalke Marie Grazie Chiuri, nove kreativne direktorice pri Diorju, je nekaj posebnega. Chiurijeva je v več kot 70 letih namreč prva ženska oblikovalka v Diorju, kar je nekoliko presenetljivo, glede na to, da oblačila za ženske izdelujejo že od leta 1947, ko je Christian Dior predstavil prvo kolekcijo z imenom New Look.

"Vsi bi morali biti feministi"

Prav zato, pa v oči toliko bolj bode ena od njenih kreacij, ki jih je Dior predstavil v svoji kolekciji. Pravzaprav gre za navadno belo majico, ki pa nosi močno sporočilo – We Should All Be Feminists, v prevodu nas torej vse poziva k temu, da bi morali biti feministi.

Sporočilo, ki ga širijo zvezdnice po vsem svetu

Diorjeva nova majica je že na modni reviji požela val odobravanja, če smo jo še nedavno lahko videli le na modnih brveh, pa je ta teden že preplavila ulice. Feministična gibanja so ob izvolitvi novega ameriškega predsednika postala le še glasnejša. Na nedavnem pohodu žensk, na katerem so čez lužo večinoma ženske izražale nasprotovanje novemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu zaradi njegovih stališč do žensk in drugih skupin, je na svoj račun prišla tudi Diorjeva majica.

Od Natalie Portman do Rihanne in Chiare Ferragni

V Los Angelesu jo je na protestu nosila noseča igralka Natalie Portman. Kmalu zatem je svoje dodala še Rihanna, ki je proti Trumpu korakala v New Yorku, zatem pa v enaki majici pozirala na fotografiji, ki jo je objavila na Instagramu.

I ❤️️@dior

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on

Dan zatem je Diorjeva majica pristala še v Parizu, kjer jo je na Diorjevi modni reviji, s katero so odprli pariški teden visoke mode, nosila Chiara Ferragni, modna blogerka, ki je s svojim delom zgradila pravi imperij.

Seveda je majico nosila tudi njena stvariteljica – Diorjeva prva dama Maria Grazia Chiuri. Za piko na i pa je prav to majico oblekla še Jennifer Lawrence, ki krasi februarsko izdajo nemške različice revije Harper's Bazaar. Zdaj verjamete, da gre za belo majico, ki bo hit te sezone?

Avtor: F. M.

Foto: Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)