Diorjev pravljični svet sredi Pariza

Musée Rodin so spremenili v mistični gozd, kjer se je odvila prava modna pravljica.

24.1.2017 ob 12:57

Reuters_Pictures-20170123164155-52990700.jpg

Včerajšnja predstavitev Diorjeve spomladanske kolekcije na pariškem tednu mode je bila prava paša za oči. Ne le zaradi kolekcije, temveč tudi zaradi ambienta. To je bil prvenec nove kreativne direktorice Diorja Maria Grazia Chiuri, ki je kolekciji vdahnila romantičnost, magičnost in pravljičnost.

Kolekcijo sestavljajo kreacije nežnih in pastelnih odtenkov, prosojne tkanine, nežni našitki in domišljijske poslikave. Sicer pa je bilo že samo prizorišče Diorjeve modne revije dih jemajoče. Prav za to priložnost so Musée Rodin spremenili v mističen vrt, ki je udeležence popeljal v pravljičen svet mode. Povabljenci so sedeli na klopeh, oblečenih v zelen žamet, s stropa pa so viseli čudoviti lestenci s kristalni.

Modno revijo so sicer otvorili s serijo črnih kreacij, mnoge izmed njih so krasile tudi kapuce. Veliko pozornosti so namenili tudi dodatkom in nakitu v katerega so bili vključeni naravni elementi. Manekenke so krasile maske, obroči s cvetjem in perjem ter nakit živalskimi motivi. Z izjemo nekaj črnih kosov je bila kolekcija sestavljena iz čudovitih oblek, ki poudarijo silhueto. 

Avtorica: P. Pa. 
Foto: Reuters, Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)