By Mia bags: Domače beležnice in torbe z ilustracijami 13-letne Mie

Mia in Anja sta mladi ustvarjalni sestri, ki sta svoj majhen hobi spremenili v svoje sanje.

5.9.2017 ob 4:45

IMG_4621-min.JPG

Ni skrivnost, da smo Slovenci zelo kreativen narod, ki mu ročne spretnosti niso tuje. Pri nas namreč najdemo kup ustvarjalcev, ki z lastnimi rokami in domišljijo ustvarjajo prikupne unikatne kose, ki imajo zagotovo večjo simbolno vrednost od proizvodov masovne proizvodnje. In ker Mična rada podpira slovensko, smo tokrat poklepetali z dvema ustvarjalkama, ki sta svoj hobi spremenili v svoje sanje.

Sestri Anja in Mia

Znamka, ki jo soustvarja 13-letnica

Znamko By Mia bags ustvarjata Mia in Anja, sestri iz Ljubljane. 13-letna Mia obiskuje Waldorfsko osnovno šolo v Ljubljani in se najraje ukvarja z risanjem in oblikovanjem z glino. Je glavni ilustrator pri njuni znamki in vedno pripravljena za novosti. Anja je študentka industrijskega dizajna na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter skrbi za celoten brand, fotografije, medije, socialna omrežja in naročila.

IMG_4766-min.JPG

Vse skupaj se je začelo, ko si je Anja kupila bombažno vrečko ter prosila Mio, naj nanjo nariše mački. Ko so čudovito vrečko videle še Anjine prijateljice, so jih želele tudi one. Tako se je majhen hobi kmalu spremenil v njune sanje, v By Mia bags blagovno znamko.

Od vrečk s samorogi do bombažnih nahrbtnikov in ličnih zvezkov

Kaj vse pod znamko nastaja? V njuni ponudbi so najpopularnejše bombažne vrečke z "unicorn" in "bad hair day" motivom, biološke vrečke, prevleke za blazine, bombažni nahrbtniki, zvezki in printi z ilustracijami.

IMG_6013_-min.jpg

Njun ustvarjalni proces se navadno prične z veliko skiciranja, pri čemer je Mia prava mojstrica. Ko sta z motivom zadovoljni, ga pripravita za sitotisk in tiskanje se lahko prične. Celoten proces opravita pri njih doma, od skiciranja do končnega tiskanja izdelka v delavnici. Končni izdelek tudi sami fotografirata, skrbita za promocije in družbena omrežja. "Čisto vsak izdelek posebej je potiskan in zavit ročno ter poslan z ljubeznijo," pravita sestri.

IMG_2536-min.JPG

Hobi prerase v posel le z veliko dela, truda in potrpežljivosti 

Pa je hobi že prerasel v dobičkonosen posel? Sami se s svojo znamko za zdaj še ne preživljata, se pa zavedata, da se je priporočljivo usmerjati na širši trg, ne samo na Slovenijo.

"Meniva, da hobi preide v posel le z res veliko, veliko dela, truda in še zlasti potrpežljivosti, ki je najpomembnejša za sodelovanje ali uspeh," pravita sestri.

Avtor: Maja Fister

Foto: By Mia bags


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)