9 novih pravil oblačenja za ženske z močnejšo postavo

Kdo pravi, da ženske z oblinami ne smejo nositi vzorcev in barv.

28.8.2018 ob 3:59

manekenke_plus_size_mocnejse_postave.jpg

Se vam zdi, da ste zaradi svojih polnih oblin in močnejše postave obsojene zgolj na en in dolgočasen videz? Če je vaša garderoba predvsem v črnih tonih in večjem delu sestavljena iz osnovnih in enostavnih kosov, potem vam bodo prišli prav ti nasveti. Stara pravila so za spletno stran RealSimple stilisti in znani postavili ob rob in jih povsem prenovili.

1. Staro pravilo: Nikoli ne nosite bele

Novo pravilo: Ključ do oprave, ki pristaja postavi ni barva, temveč prava velikost. »Zaradi bele ne boste videti večje, če boste pravilno izbrale kos, prav tako zaradi črne ne boste videti ožje in manjše, če vam kos ni prav,« pravi Mosesova.

Ob tem doda, da izjeme seveda obstajajo, ena izmed teh je ta, da kamera res poveča belo. Ko kupujete bele kose, Mosesova prisega na bele jeans hlače in belo obleko, pri kateri pa se je potrebno izogibati tankim tkaninam, ki bodo poudarile trebušček in preusmerile pozornost tja, kjer je nočete. Izberite strukturirane kose, ki bodo zagotovili podporo, prav tako pa bo takšen kos zagotovil, da na soncu ne bodo skozenj vidne vaše spodnjice.

2. Staro pravilo: Srajce z gumbi ne pristajajo

Novo pravilo: »Kakšna neumnost, ravno srajce z gumbi obline poudarijo in jim laskajo,« pravi stilistka in nekdanja tekmovalka v Biggest Loserju Nicole Brewer. »Poiščite takšen kos, ki vsebuje nekaj elastana in je krojen tako, da poudari obliko. Za še bolj dodelano in oblikovano postavo priporočam, da čez srajco oblečete blazer, suknjič ali jopo. To bo optično pomanjšalo in zožalo postavo.«

3. Staro pravilo: Svetle barve in vzorci bodo pritegnili nepotrebno pozornost na postavo in videti bo še večja

Novo pravilo: »Ko je govora o barvah, ni pravila. Upoštevajte le, da pristaja tenu vaše polti,« pravi Amy Spivok-Richman, ki je zaposlena na enem izmed vodilnih mest v Macy's. »Tudi svetlo rdeča lahko laska, če je kroj pravi in laska vaši postavi. Kar se tiče vzorcev pa je potrebno paziti le, da so v proporciji s telesom. Če bo močnejša ženska nosila majhne vzorčke, se ti lahko izgubijo. Najbolj primerni so vzorci, ki se prelivajo,« pa doda Mosesova.

4. Staro pravilo: Monokromatično vedno zoža

Novo pravilo: Uporabite monokromatično, a ne pretiravajte. Če kose pravilno kombinirate, lahko res ustvarite lepo kombinacijo, ki pristaja močnejši postavi, a če boste pri kombiniranju površni, bo vse skupaj videti kot velika zmešnjava. Igrajte se z različnimi materiali in teksturami. Uporabite dodatke. Stilistke opozarjajo tudi glede uporabe kožnega odtenka, za katerega pravi, da je potrebno paziti, da ni res takšne barve kot vaš ten kože.

5. Staro pravilo: Črte so vaš sovražnik

Novo pravilo: Nikar
ne odpišite črt. Že res, da imajo slab sloves, a pravilno izbrani kosi lahko ustvarijo lepo optično iluzijo in laskajo tudi močnejši postavi. »Številni oblikovalci uporabljajo asimetrične črte, ki bodo močnejšo postavo naredile ožjo,« pravi Brewerjeva. Ko kupujete kose s črtami, bodite pozorne na to, da so v pasu širše. Doda še, da so svetle črte na temnem ozadju boljša izbira kot obratno.

6. Staro pravilo: Pozabite na trende, držite se osnovnih kosov

Novo pravilo: Če se v opravi dobro počutite in če vam stil ustreza, zakaj pa ne. Če bi radi krajši top, uporabite malo daljšega in ga kombinirajte s krilom z visokim pasom. Če bi se radi igrali z barvami, uporabite temnejše kose na predelih, ki jih ne želite poudariti. Nosite lahko tudi harem hlače - poiščite takšne, ki so raztegljive in pravilno krojene.

7. Staro pravilo: Če si močnejše postave, moraš poudariti svoj pas

Novo pravilo: Ne glede na to, kar vam pravijo, ne drži, da en stil ustreza vsem. Če imate manjše prsi ali večjo zadnjico, lahko poudarjanje vašega pasu res laska, a večina žensk z močnejšo postavo ima največ odvečnih kilogramov ravno v predelu trupa in tak stil lahko da neželen videz nosečnice.

8. Stari pravilo: Ohlapna oblačila so zakon. Večje je, boljše je!

Novo pravilo: Če se boste skrivali v prevelikih oblačilih, boste samo videti še večje. Pokažite svojo obliko, oblecite oblačila, ki pristajajo vašim oblinam. Res jih ni potrebno skrivati. Z moderno tehnologijo so postali tudi tekstili drugačni in bolj prilegajoči. Ko posegate po kosih z več volumna, jih kombinirajte z bolj oprijetimi kosi, svetuje Spivok-Richmano. »Volumen spodaj ali zgoraj je ok, dokler ni celotna oprava takšna,« še doda.

9. Staro pravilo: nagubani dodatki bodo pritegnili pozornost

Novo pravilo:
Nosite, kar vam je všeč. Seveda ne bo dobro videti, če boste na predel, ki vam je najmanj všeč namestili ogromno rožo, a če jo namestite na pravi del, lahko laska. Razmišljajte strateško, ko boste kupovali kose z našitki in naborki. Ti naj bodo postavljeni vertikalno ob strani.

 Preberite še: Kje v Sloveniji kupiti lep modrček, če so vaše prsi večje od 75E? ali pa 11 deklet z močnejšo postavo, ki navdušujejo na Instagramu

Avtorica: P. Pa. (povzeto po Realsimple)
Foto: GettyImages, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)