Resnice, ki jih mora poznati vsaka ženska z oblinami

Ko boste sprejeli sebe in svoje telo, boste spoznali, da ste v resnici najlepši takšni, kot ste.

9.1.2016 ob 9:15

shutterstock_211386829.jpg

Res je, da je lepota stvar okusa, žal pa je ideal lepote tesno povezan s kulturnim kontekstom in zahodni svet vitke osebe smatra za lepše od tistih, ki jih muči kakšen kilogram viška. A takšna merila so v resnici velikokrat nepoštena in daleč od resnice. Če ste torej malce bolj okrogle postave,  se tega nikar ne sramujte. Raje si poglejte pet dejstev, ki vam bodo pomagala sprejeti sebe in svoje telo ter ob katerih boste spoznali, da ste najlepši prav takšni, kot ste. 


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Vsak ima obročke. Ne sramujte se svojih obročkov okoli trebuha. Te ima, kadar se malce zgrbljeno usede, čisto vsak, pa naj bo še tako vitek.

Res ste lepi. Kadar vam nekdo reče, da ste čudoviti, mu verjemite. Večina ne daje pohval, če ne misli resno. In kadar nekdo reče, da ste lepi, simpatični, privlačni in zapeljivi, res meni tako. Kljub temu, da se ne morete pohvaliti z manekenskimi merami. 

Vzrok-posledica. Niste lepi kljub telesu, pač pa prav zaradi njega. Vsaka oseba je drugačna, posebna in zato lepa. Ne glede na to, koliko pokaže številka na tehtnici.

Telovadite zase. Prav je, da telovadite. Zdrav duh in z njim lepota vendarle izhajata iz zdravega telesa. A pretiravanje na telovadnih napravah, da bi izoblikovali mišice in se drugim dokazovali, je popoln nesmisel. Telovadba prinaša tako fizično kot mentalno korist, vendar le, če telovadite zato, ker tako želite vi, ne pa okolica. 

Zaljubite se sami vase. Morda je to najtežje, a s tem, ko se boste sprejeli, se imeli radi in se zaljubili vase, boste doživeli nekaj najlepšega, hkrati pa boste zgradili samozavest, ki vas bo osvobodila družbenih meril in zaradi katere ne boste zgolj lepi in veseli,  pač pa tudi ponosni, privlačni za okolico in pri soljudeh lepo sprejeti.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)