5 modnih kiksov, ki pokvarijo stajling

Le en majhen detajl je dovolj, da uničite ves stajling. Ob kombiniranju oblačil imejte vedno v mislih 5 spodnjih nasvetov, z upoštevanjem katerih se temu lahko izognete.

29.4.2018 ob 4:50

micna.jpg

Modni trendi in slepo upoštevanje le-teh je ena stvar in čeprav do zdaj že vemo, da prav vsak vroč trend ni pisan na kožo vsem slogom in tipom telesa, pa še vedno počnemo nekaj spodnjih napak, ki pokvarijo slog. Prej, kot se jih zaveste, prej jih boste prenehali početi. 

Napaka številka 1: Nosite napačno dolžino hlač 

Predolge hlače vam lahko skazijo celoten outfit, saj ste z njimi videti nižje, ker se vam predolge hlačnice najverjetneje gubajo ali vlečejo po tleh, pa ste videti tudi neurejeno. Rešitev je v resnici precej preprosta: vse predolge hlače skrajšajte pri krojaču ali vaši najljubši babici, ki ima doma šivalni stroj. 

Univerzalno pravilo veleva, da se morajo ravno krojene hlače končati točno na gležnjih, medtem ko naj hlače širokih robov ostanejo malce daljše, a nikakor naj se ne vlečejo po tleh. Na srečo so tudi to sezono v trendu nekoliko krajši kroji, v katerih boste tako ali tako kazali gležnje – glede na to, da se je zima poslovila, trend podpiramo, zato kar pogumno!

Napaka številka 2: Nosite čevlje, ki se ne skladajo z dolžino krila 

Primer: Mini krilo ali oblekica v kombinaciji s super visokimi škornji s petko sta lahko hitro videti vulgarno, še posebej, če je to vaša dnevna oprava. Rešitev? Vse kose, ki se končajo nad koleni, kombinirajte z ravnim podplatom – trendovskimi supergami ali šik čevlji brez pete. Visoke petke pridejo v poštev šele pri malo daljšem krilu ali obleki, saj je le taka kombinacija videti elegantno in prefinjeno.

Napaka številka 3: Linijo telesa skrivate v prevelikih oblačilih

Čeprav se po močni zimi marsikdo bori s kakšnim odvečnim kilogramom, pa je povsem zgrešeno mišljenje, da se bodo ti skrili pod kupom tekstila. V resnici taktika skrivanja pod prevelikimi oblačili navadno deluje obratno in ne nam v prid. Najboljša izbira so vedno oblačila, ki poudarijo ženske obline in linijo telesa – pri večjem trebuščku so to zagotovo majice in obleke, ki so stisnjene tik pod prsmi, nato pa prosto padajo, da poudarijo in skrijejo ravno prav.

mmicna.jpg

Napaka številka 4: Preveč modnih dodatkov

Včasih je manj resnično več. Če se odločite za močne ogrlice, se izognite dodatkom v laseh in obratno, saj nočete končati preveč nakičeno.

Napaka številka 5: Napačna velikost modrčka 

Statistično nesprejemljivo število žensk nosi napačno številko modrčka. Nakup modrčkov naj nikakor ne bo nekaj, kar opravite mimogrede. Vzemite si čas in poskrbite, da bo opora vašim prsim resnično dobra. Zato naj vas ne bo sram na pomoč poklicati prodajalke, ki vas izmeri in določi natančno konfekcijo modrčka, ki je primerna za vas. Ne le, da v neprimernem modrčku trpijo vaše prsi in drža, ampak se to opazi tudi pri stajlingu!

PREBERITE ŠE // 6 SUPER IDEJ, KAJ OBUTI ZA V SLUŽBO OB LEPEM VREMENU ali pa MODA ZA POMLAD-POLETJE 2018: PET TRENDOV, KI JIH NAPOVEDUJE ZARA

Avtor: F. M.
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)