11 modnih nasvetov, s katerimi boste videti višje

Medtem ko za prilagajanje telesne teže lahko naredimo marsikaj, pa je višina nekaj povsem drugega. Zrasti na ukaz pač ne moremo. Lahko pa to optično naredimo z nekaj triki!

10.1.2018 ob 5:55

clem-onojeghuo-197847-min.jpg

Čeprav imamo nižjerasla dekleta kar nekaj prednosti – na primer udobnejše letenje z nizkocenovniki in prav nobene težave s prekratko odejo izpod katere kukajo noge, pa je višina v svetu lepotnih idealov nekaj precej zaželenega. Kako jo optično pritegniti na svoje telo?

Figa, figa, figa! 

Seveda dodajanje las v višino doda nekaj centimetrov, zato je figa precej logična izbira za optično poviševanje telesa. Enako velja za druge voluminozne pričeske, saj dodajo centimetre! Čas je, da pospravite likalnik za lase na dno omare.

Monokromnost

Stajlingi v samo eni barvi dajo iluzijo enotnosti, ta efektivna strategija pa ustvari vertikalno linijo, ki vas poviša. Celoten stajling od glave do pet v črnini je ena najenostavnejših – in tudi najbolj šik – potez, a tudi vsi drugi odtenki so lahko videti prefinjeno. Pazite le, da bo vsak kos lepo krojen.

igor-ovsyannykov-174012-min.jpg

Prisegajte na tanke pasove

Nizka dekleta prisegajo na tanjše pasove, saj definirajo naraven pas na najbolj laskav možen način, medtem ko super široki pasovi odvzamejo del trupa in ga skrajšajo. 

Če bo kratko, naj bo super kratko!

Za nizka dekleta pri krilih in oblekah velja, naj se držijo dveh skrajnosti – torej super dolgo ali super kratko. Mini krila pokažejo več kože, kar da vtis daljših nog. Izogibajte pa se kril do kolen in meč. Pri tem pa imejte seveda v mislih, da mora mini krilo še vedno ostati šik in ne prostaško. 

Maksi krila!

Čeprav je kar nekaj let krožil mit, da naj nizka dekleta ne bi nosila do tal segajočih kril in oblek, je ta mit končno razbit. Dobro ukrojeno maksi krilo namreč še tako nizka dekleta navidezno naredi višja, živ dokaz za to sta dvojčici Olsen! Izberite takšno, ki vas bo lepo objemala in tako ustvarila dolgo vertikalno linijo. Izognite se debelim materialom in številnim plastem! Pazite pa, da bo vsaj zgornji del obleke oprijet, oziroma v primeru maksi krila zgoraj oblecite oprijeto majico, ki jo zatlačite za pas, sicer bo preveč blaga preveč zakrilo vašo silhueto. Pazite tudi, da bo dolžina krila tako dolga, da se vanj ne boste spotikali, nekaj centimetrov pa bodo seveda dodale tudi petke – a gre tudi brez njih. 

Petke z nizkim izrezom na nartu 

S tem majhnim trikom pri izbiri salonarjev, bodo vaše noge vedno optično daljše. Izberite takšne, kjer bo izrez na nartu čim nižje, nižje h korenom prstov na nogah bo šel, daljša – pa tudi ožja – bo videti noga. Mimogrede, salonarji v barvi vaše kože, bodo stopalo še podaljšali!

Nizki čevlji na špico

Sodobna dekleta smo petke potisnila malo globlje v omaro in začela šik stajlinge kombinirati z nizkimi čevlji, v katerih lahko dan preživimo na nogah brez bolečin. A ker vemo, da petke zvišajo, na srečo obstaja še en obutven trik. Nizki čevlji na špico prav tako optično podajšajo noge!

micna-min.jpg

Recite JA visokem pasu 

Hlače z visokim pasom so bile pred leti hit, potem so postale kos posmeha, danes pa jih spet ljubimo. Tudi zato, ker nam tako prijetno grejejo vse pomembne organe. Imajo pa še eno uporabno vlogo – optični trik, zaradi katerega smo videti višje – kot da se naš pas in noge začnejo že veliko višje na telesu, kot se v resnici. Poskrbite pa, da se visok pas tudi vidi, torej tako, da majico zataknete za pas ali pa morda poleg oblečete crop majčko. 

Vertikalne črte! 

Vertikalne črte na oblačilih so eden najstarejših trikov za optično podaljševanje telesa. Ustvarijo dolge linije, ki vas podaljšajo, črte pa so tudi eden trenutno vročih trendov.

Znebite se velikanske torbe na rami!

Svoje modne dodatke – med njimi torbe – moramo uskladiti svojemu telesu primerno. Torbe, v katero bi se lahko ulegle, so zato za majhna dekleta neprimerne, saj vas skrijejo in še bolj pomanjšajo. Vsakič, ko se mora oko potruditi, da v širino zajame nek objekt, izgublja pozornost pri višini, zato ostanite pri manjših torbah za prek telesa, pisemskih torbicah in manjših nahrbtnikih.

Majice z V izrezom!

Majice z V izrezom dajejo vtis daljšega in ožjega torza, zato so vaše najboljše prijateljice!

 

Avtor: F. M.

Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)