Trend: Grde superge se vračajo

… in svet nori za njimi.

27.10.2017 ob 9:55

balenciagasuperge_micna.jpg

To sezono se je v naše omare vrnilo marsikaj, kar so včasih nosili naši starši, vračajo pa se tudi superge, za katere smo vsi mislili, da bodo preživele le na fotografijah iz osemdesetih let. Grde, velike, a priznajmo, udobne superge, ki so jih nosili predvsem naši očetje, so nazaj in tokrat jih ne bomo obuli le za ležerno nedeljsko košnjo trave.

Atletske superge so svoj preboj doživele letošnjega avgusta, ko sta se z njimi na nogah med udeleženci tedna mode v Kopenhagnu pojavili skandinavski blogerki, Caroline Brasch-Nielsen in Pernille Teisbaek, ki sicer veljata za nesporni trendseterki, njunima Instagram profiloma pa sledijo celo urednice svetovno znanih modnih revij. Drzni dekleti sta si torej svet tokrat dovolili šokirati z (za laično javnost) res pregrešno grdimi kosi in nogavicam, ki so gledale iz njih so se čudili še tako zapriseženi modni poznavalci.

A tako kot skoraj z vsemi kosi do sedaj jima je tudi tokrat uspelo, javnost je za svoje vzela celo očetovske superge in verjetno nam ni treba dvakrat poudariti, da so jih dekleta po vsem svetu že razgrabila. Nosijo jih v kombinaciji s krilom, kavbojkami ali pajkicami, pravzaprav brez vsakega pravila, kar pa v resnici nosi tudo močno sporočilo, trend komentira medij Manrepeller. Uveljavitev grdih superg namreč sporoča, da je moda končno odprla vrata popolnemu udobju, kjer ženske lahko po svetu hodijo “enako prizemljene” kot moški in stil ne pomeni več le elegantnih oblek. To seveda ne pomeni, da so pete popolnoma izginile izpod žarometov, a superge jih definitivno prekašajo. V vseh oblikah, kombinacijah in barvah.

Katere zvezdnice in blogerke so že zakorakale v očetovskih supergah, si lahko ogledaš spodaj.

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Avtorica: Ev. N. 
Foto: Balenciaga, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)