Prepir, vreden pol milijarde dolarjev ali zakaj ne bo tretjega dela Seksa v mestu

Nadaljevanje naj bi bilo vredno več kot pol milijarde dolarjev.

25.10.2017 ob 2:50

mestu_micna_coverimg29807099.jpg

Že sedem let je minilo, odkar so v drugem delu Seksa v mestu v Abu Dhabi odpotovale naše najboljše televizijske prijateljice Carrie, Samantha, Miranda in Charlotte. Ravno toliko let pa čakamo tudi na filmsko nadaljevanje in zadnje pol leta smo vsi pozorno brali naslove člankov ter ugibali: bo, ne bo, bo?

Ugibanja so končana, zadnji odgovor je ne, nadaljevanja prigod modernih žensk, s katerimi smo preživele marsikateri večer v devetdesetih pa tudi po prelomu tisočletja, ne bo. Novico je pred dnevi prva potrdila glavna protagonistka serije in filmov Sarah Jessica Parker ter izjavila, da je razočarana, saj je ekipa že spisala krasen, vesel, smešen in srce-parajoč scenarij, s katerim bi se lahko vsakdo poistovetil, a film žal ne bo doživel realizacije.

Parkerjeva s prstom sicer ni kazala na nobenega, kmalu po njenem pismu javnosti pa se je oglasil časopis Daily Mail ter za odpoved nadaljevanja filmov obtožil neprimerno visoke zahteve druge zvezdnice Seksa v mestu, Kim Cattrall, ki je v seriji svoj obraz posodila razigrani Samanthi.

mestu_coverimg29759850.jpg

Zvezdnici se naj sicer nikoli ne bi razumeli in javnost je dolga leta namigovala, da se Sarah in Kim ne preneseta niti na snemalnih setih. Še več, igralki na bi bili od prve epizode naprej veliki rivalki, čeprav sta njuni ekipi za odnose z javnostmi v medijih to odločno zanikali, saj bi novica lahko škodila avtentičnosti in posledično tudi priljubljenosti serije.

Namigovanja so tako vsakič ponovno potihnila, pred dnevi pa je Parkerjevo in Cattrallovo ponovno osvetlil žaromet javnosti. Spor je namreč postal očiten, ko se je svojo plat odločila deliti tudi jezna Kim, ki je na omrežju Twitter dejala, da že leta poudarja, da snemanja tretjega filma ne želi ter se namerava posvetiti stvarem, ki so dobre zanjo, ne pa nujno tudi njeno kariero. Igralka, ki se sicer ne pojavlja toliko v javnosti, se je odločila odgovoriti na obtožbe, češ, da ima visoke honorarne zahteve, saj so se ji slednje zdele krivične ter še enkrat poudarila, da zahtev nima, v filmu pa preprosto ne želi sodelovati. Njen motiv torej ne izvira iz finančne požrešnosti temveč iz čustev, saj se na snemanjih zaradi rivalstva s Sarah Jessico preprosto ne počuti več dobro.

mestu_micna_coverimg29762947.jpg

Ker bi nadaljevanje nadvse uspešne serije in filmov seveda obogatilo marsikateri bančni račun sodelujočih - nadaljevanje naj bi bilo namreč vredno več kot pol milijarde dolarjev - so sprva film vseeno želeli posneti, znani producent Ryan Murphy pa je celo predlagal, da vlogo Samanthe Jones preprosto prepustijo drugi igralki ali pa protagonistko filma ubijejo.

Kako bi se na takšen razplet odzvali oboževalci filma, si verjetno lahko predstavljate, zato kljub vsemu nadaljevanja ne bo, Carrie, Mirande, Kim in Samanthe pa za isto mizo na Manhattanu ne bomo videli sedeti ne na filmskih platnih ne v resničnem življenju.  A glavo pokonci, igralke so za seboj pustile šest sezon in dva filma, s katerimi si lahko popestriš tudi letošnje dolge zimske večere.

Avtorica: Ev. N. 
Foto: CoverImages


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)