Nasvet vizažistke: Dan pred poroko pozabite na trenutne make-up trende, sončenje in obiske kozmetičarke

Pred vrhuncem sezone porok smo klepetali z umetnico ličenja, ki ustvarja pod znamko Nina Beautyna in med drugim liči tudi za poroke.

22.3.2018 ob 5:50

micna.jpg

Poročnemu dnevu poetsko pogosto rečemo tudi najlepši dan v življenju, a del priprav nanj zagotovo prinaša tudi nekaj sivih las. Od iskanja prave lokacije, popolne obleke, šopka, dekorja, sestavljanja seznama povabljencev, sedežnega reda, pa torte in fotografa, posebno vlogo nosijo tudi ličila, za katera je pomembno, da se na svojem mestu obdržijo ves dan. 

Nina Beautyna nam je na nedavnem poročnem dogodku Sladka pokušina zaupala, kako se poročnega ličenja loteva sama, kaj je pri samem postopku in izbiri sloga pomembno, česa nikar ne počnite in zakaj je poskusno ličenje pametna odločitev.

Zakaj je poskusno ličenje še pred poroko dobra ideja?

"Poskusno ličenje izvedemo kakšen mesec ali najkasneje teden pred poroko. Tako nevesta lahko preizkusi, kakšen slog ji je najbolj všeč. Končno izbiro nato zapišemo na tako imenovani face chart, torej na skico obraza, da na dan dogodka točno vemo, kaj bomo naredili in katere proizvode uporabili. Tako ličenje na poročni dan traja 40 minut, nevesta pa točno ve, kako bo videti," nam pojasni umetnica ličenja, ki nevesti pusti tudi "touch up kit", torej nekaj pripomočkov za morebitne popravke med poroko – med drugim žametno pudrnico s suhim pudrom za matiranje kože in matirni papirček, če se spoti ter lonček z rdečilom v uporabljenem odtenku, ki ga lahko popravi, ko poje torto in spije prvi kozarec penine.

micnnna.JPG

Namesto trendov z Instagrama, poudarite svoje atribute

Katere pa so najpogostejše napake pri poročnem ličenju? "Toplo odsvetujem slepo sledenje trenutnim trendom in modnim hitom. Verjemite, čez deset let nočete pogledati fotke in si reči, "le kaj mi je bilo!" Klasičen primer tega je obdobje trenda poročnih mejkapov z modrim senčilom in rožnato šminko. 80 odstotkom žensk, ki so se takrat za to odločile, je danes žal," pojasnjuje Nina, ki raje priporoča, da nevesta ostane zvesta svojemu vsakodnevnemu slogu – če se tudi sicer ne liči veliko, naj ne pretirava niti na poroki. 

"Današnji Instagram trend mejkapa vam čez nekaj let zagotovo ne bo več všeč. Stremim k temu, da poudarjam naravne atribute vsake posameznice. Zato je tudi poskusno ličenje fino, ker lahko že takrat preizkusimo, kaj je dobro in kaj malo manj, prespimo in na dan dogodka vemo, kaj je najboljše," dodaja. 

Seveda trendi ličenja tudi v svetu porok obstajajo, a klasika je večna. Zemeljski toni, brez prevelikih eksperimentiranj in zvestoba lastnemu slogu, torej! 

Obrvi ne pulite dan prej in ne izzivajte usode z novimi tretmaji!

Česa dan pred poroko nikar ne počnite? Umetnica ličenja odsvetuje puljenje obrvi dan prej (ali celo isti dan!), tudi obisk kozmetičarke raje načrtujte vsaj tri dni pred velikim dogodkom, da se koža vmes pomiri. "Nikar pa ne poskušajte kakšnih novih stvari, ki jih niste vajeni, od tretmajev, krem do serumov, ki bi na vas lahko vplivali obratno, kot bi želeli. Prav tako se nekaj dni pred poroko nikar ne izpostavljajte soncu. Če je koža opečena, puder na njej ne bo stal, saj se stopi," svetuje.

micnaa.jpg

Kaj pa ličenje za moške? 

Umetnica ličenja, ki se je izobraževala v Berlinu, kjer je v Makeup Designory (MUD) Studiu pridobila mednarodni certifikat za profesionalno makeup artistko, pravi, da se je treba koži in teksturi prilagajati prav tako kot željam in obleki strank. Ker morajo ličila na nevestah zdržati ves dan, uporablja zgolj ličila priznanih znamk, samo ličenje pa izvaja na različnih lokacijah, tudi mednarodno. 

A ličenje ni rezervirano samo za neveste, priče, družice, mame in tašče, make up je dovoljen tudi moškim! "Moški se navadno obrijejo zadnjo sekundo in ker živci pogosto naredijo svoje, se kdaj tudi urežejo. To potem rešujemo z ličili, kdaj pokrijemo kakšen mozoljček, a načeloma moško ličenje pri nas še ni tako pogosto, priznam," nam v smehu pojasni Nina, ki se že veseli nove poročne sezone.

 

Avtor: Maja Fister

Foto: Sonja Ravbar, Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)