Poznate vse načine, kako v porodnišnico poslati telegram?

Telegrame od rojstvih otroka pošiljamo že leta, kljub razvoju tehnologije, pa ti še vedno ostajajo precej priljubljen način, kako novopečenim staršem čestitati ob novi vlogi in kako novorojenčke pozdraviti na svet. Poglejmo, na kaj moramo pri tem paziti.

20.1.2018 ob 5:55

micna_baby2.jpg

Če smo včasih ob rojstnih dnevih čestitali zgolj bližnjim, katerih rojstne datume smo imeli varno shranjene v spominu, se stvari z razvojem tehnologije spreminjajo. O rojstnih dnevih nas danes spominjajo pametni telefoni in družbena omrežja, na primer Facebook in čeprav v sodobnem svetu ob posebnih dogodkih dobivamo več voščil kot kdajkoli prej, pa so ta vedno manj osebna. 

Da bi čestitkam vrnili osebno noto in da bi resnično segle do srca, moramo vložiti malo več truda. Mična je klepetala s šopkom novopečenih mamic, ki pravijo, da so telegrami v porodnišnice, odkar so obiski okrnjeni, še toliko bolj prijetno presenečenje, najbolj pa cenijo tiste, ki so malo drugačni.

Bodite izvirni

Če pomislite na vse čestitke in voščila, ki ste jih kdaj prejeli sami, vam v najtoplejšem spominu zagotovo niso ostale tiste povsem običajne, kot je "Vse najboljše" in "Čestitke!" 

Vsak je lahko bolj izviren od tega! Na spletu najdete kup idej, a najlepše bodo tiste, ki jih boste sestavili sami. Razumemo, da nima vsak smisla za pisanje, a že če ostanete osebni, v besedilo vključite kakšno misel, željo ali spomin, ki vas druži ali o kateri ste se pogovarjali kdaj v preteklosti, naredite veliko.

Bodite pripravljeni

Večina mamic si je najbolj zapomnila prav tistega, ki je prispel čisto prvi, zato je hitrost in odzivnost ključna. Če veste, da se bliža rok poroda, si besedilo, ki ga nameravate vključiti v telegram, pripravite vnaprej in vnaprej izberite pravega ponudnika, da ob samem pošiljanju ne boste mrzlično iskali idej.

micna_baby1.jpg

Ne pozabite ne starše

Čeprav slavimo rojstvo otroka, pa ob tem ne smemo pozabiti na starše, posebej mamice, ki so imele pri tem – roko na srce – najtežjo vlogo. Namesto plišastih igrač za malčke, kakšno malenkost namenite kar njej.

Pobrskajte med ponudniki 

Telegrame v porodnišnico z voščilom in darilcem lahko pošljete prek Pošte Slovenije, obstaja pa tudi kup zasebnih ponudnikov takšnih storitev. Zgodi se namreč lahko, da vaši obdarovanci dobijo kar nekaj identičnih darilc in nihče ne potrebuje desetih enakih plišastih pikapolonic. Če boste telegram naročali pri istem ponudniku kot ostali, vas bodo o tem sicer opozorili, lahko pa ga naročite pri kakšnem drugem ponudniku, kar bo zmanjšalo verjetnost ponavljanja in boste malo bolj unikatni. 

Mična je pobrskala po spletu in poiskala nekaj takšnih. Telegram lahko tako na primer naročite pri znamki Mali zakladi, kjer poleg čestitke dodate raznolika darilca, od oblačil, ninic, igrač, dodatkov, dud, slinčkov, odejic, kozmetike in gnezdec. Bodije, nogavičke, igrače in darilne komplete najdete pri Sonček telegramih, unikatna ročna dela izpod rok Slovenke pa pod znamko Bubamaca. Telegrami za Mami se, kot pove že ime, osredotočajo na obdarovanje mamic, predvsem z nakitom. Pestro ponudbo pa imajo tudi na straneh Telegramko, Prvi paketek, Štorklja telegrami, Puholino in Telegram Medo.

 

 

Avtor: Maja Fister

Foto: Unsplash 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)