Ah, pa srečno novo leto! Kako letos voščiti bolj inovativno od tega?

Pisanje novoletnih voščilnic je stara navada, ki se je že skoraj izgubila, a se v zadnjih nekaj letih, ko vedno več govorimo o oziranju same vase in pomembnosti izražanja čustev, vrača v velikem slogu.

29.12.2017 ob 6:00

micna_cestitke35-min.jpg

Praznična voščila so z nekaj kreativnosti in truda lahko nekaj, kar nas toplo pogreje in na obraz nariše nasmeh. Žal pa smo v fazi površinskosti nekje izgubili čut za izražanje in praznična – pa tudi rojstnodnevna – voščila sklatili na tistih nekaj ustaljenih fraz, kot so vse najboljše, mirne praznike, vesel božič in srečno novo leto. Te želje so same po sebi sicer prav imenitne, a te besede smo izgovorili že tolikokrat, da sploh nismo več zares pozorni na njihov pomen. Letos jih zato zapakirajte malo drugače, tako, da bodo spet osmislile svoje bistvo. 

Voščilnice, ki jih izdelate sami in fotografije, ki jih pospremite z lepimi mislimi 

Če ste eni tistih, ki praznična voščila raje kot ustno, prek smsa ali maila, napiše na papirnato voščilnico, začnimo s temi. Namesto, da voščilnice kupite v papirnicah, jih ustvarite kar sami! Lepite, rišite, izrezujte in okrašujte, vložite nekaj sebe in že s tem dvignite vrednost voščila. Lahko tudi razvijete fotografije, na katerih ste z ljudmi, ki jim boste voščila namenili, ta pa zapišete na hrbtno stran vajine skupne fotografije. Besedilo, ki ga boste napisali nanje, si najprej zapišite na testni papir (ali telefon/računalnik), da bodo vaše misli že kristalizirane, ko jih boste zapisovali na pravo voščilnico – tako boste tudi lažje predvideli, kako veliko pisavo izbrati in koliko prostora vam ostane za besedilo.

micna_cestitke5-min.jpg

Bodite osebni! 

Ključ do voščil, ki bodo res segla do srca, je v tem, da jim dodate osebno noto. Torej, da vsako od njih prilagodite za točno to osebo, kateri voščite. Pri tem upoštevajte spodnje štiri korake: 

  1. Izpostavite, kaj pri tej osebi vam je najbolj všeč
  2. Spomnite se finih stvari, ki sta jih ušpičila v preteklem letu
  3. Napovejte, kakšnih dogodivščin z njimi si želite v prihodnjem letu
  4. Zasujte jih z objemi in poljubi

Ščepec humorja!

Lepa voščila bodo na obraz prinesla še širši nasmeh, če jim boste dodali ščepec humorja. Morda dodajte spomin na kakšen dogodek, ko vas je ta oseba nasmejala, osmešila ali razjezila – saj prava prijateljstva niso le v dobrem, ampak predvsem v slabem, ključno pa je, da zadnje tudi prebrodimo in se o njih odprto pogovarjamo. Namesto 1. točke iz prejšnjega odstavka, v kateri poveste, kaj vse vam je na osebi všeč, lahko zapišete tudi vse stvari, ki jih na njej sovražite in dodate pripis – "Vseeno te imam najraje na svetu"! Ali kaj podobno nagajivega. Bodite izvirni in odprite srce, ne le, ko gre za sestavljanje voščil.

Nekaj zabavnih idej in šaljivih voščilnic smo zbrali na Etsyju in jih ujamete v spodnji fotogaleriji:

Avtor: Maja Fister

Foto: Unsplash, voščilnice: Etsy.com


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)