V razmislek: deset najpogosteje prelomljenih novoletnih zaobljub

2018 se bliža s svetlobno hitrostjo in kar nekaj med nami je takšnih, ki ga nameravamo narediti še boljšega od njegove predhodne sedemnajstice. Nam bo uspelo?

19.12.2017 ob 6:00

micna_zaobljube2-min.jpg

Novoletne zaobljube so smešna reč. Še decembra jih imamo v glavi cel kup, med odštevanjem v novo leto in nekje do prvih pustnih krofov, pa nanje že popolnoma pozabimo ali jih celo prestavimo na prihodnje leto.

Mična je zbrala deset najpogosteje prelomljenih novoletnih zaobljub, zgolj v namen, da si jih tokrat raje natisnete na papir in obesite na vidno mesto, v primeru, da je med njimi morda kakšna, ki jo nameravate upoštevati tudi vi, pa le potrebujete malo podpore. Zmoremo!

micna_zaobljube1-min.jpg

Novoletne zaobljube za 2018, ki jih tokrat ne bomo prelomili (vsaj upamo):

 

  1. Nauči se nekaj čisto novega!

 

V 2018 bi se lahko končno zares naučili kakšen nov jezik, pa kvačkati, postaviti svojo spletno stran, na katero naložiš svoj življenjepis, bočno parkirati, speči slasten cheesecake, zavezati kravato in plesati valček!

 

  1. Več časa nameni družini!

 

Četudi živite v isti hiši in eden mimo drugega hodite prav vsak dan, to še ne pomeni, da svoje odnose gradite kakovostno. Sploh poznate svoje sorodnike v tolikšni meri, kot svoje najboljše prijatelje? Namenite si čas!

 

  1. Manj časa preživi na Facebooku in Instagramu

 

Manj virtualnih odnosov, več pristnih dotikov. Začnimo s tem.

 

  1. (Pri)varčuj

 

Varčevanje je ključen mejnik odraščanja in če ne za avto, najemnino ali stanovanje, pa privarčujte vsaj za novo torbico ali darilo za babičin rojstni dan.

 

  1. Več potuj!

 

Če boste upoštevali zaobljubo 4, boste lahko privarčevani denar namenili za potovanja. Brez skrbi, potovanja niso zgolj domena premožnih, po svetu greste lahko tudi s precej okrnjenih proračunom. Za začetek pa morda lahko skočite na kakšen izlet v slovenske kotičke, ki jih je prav tako neskončno čudovitih!

 

  1. Izogibaj se stresu

 

Stresu se pravzaprav lahko izognete tudi zavestno. Ko začutite, da vas stvari začenjajo dušiti, pri sebi razčistite, kako bi jih lahko rešili, težave in rešitve zanje zapišite na papir in se lotite dela.

 

  1. Več spanca

 

Že če boste zmanjšali večerno drsanje po zidovih na Facebooku in Instagramu, boste verjetno privarčevali kakšno minuto spanca. In če boste pred tem eliminirale še stres, boste zagotovo spali boljše!

 

  1. Postani prostovoljec

 

Boljši spanec vam lahko prinese tudi prostovoljstvo, saj boste z dobrimi deli čutili, da delate nekaj pozitivnega za skupnost. In ne boste edini, ki se bo zaradi tega počitil bolje.

 

  1. Jej zdravo, znebi se odvečnih kilogramov in ostani fit

 

Raziskave kažejo, da 60 odstotkov članarin v fitnesih, podpisanih januarja, propade do sredine februarja. Zadajte si jasne cilje, kaj želite z novo dieto doseči in bodite potrpežljivi in vztrajni, saj se nič ne pozna čez noč.

 

  1. Odreci se alkoholu in/ali prenehaj s kajenjem

 

Ste vedeli, da le 15 odstotkov tistih, ki poskušajo prenehati s kajenjem, po šestih mesecih še vedno ne kadi? Kdo pravi, da ne morete biti med tistimi 15 odstotki? Decembrske zabave so bile verjetno prav tako prepojene z opojnimi substancami, te v turobnem januarju minimirajte na račun kakšnega jabolka in teka po gozdu.

 

Srečno!

Avtor: F. M.

Foto: Thinkstock, Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)