Poročni fotografi: To so znaki, da zakon ne bo trajal

Verjemite, oni so videli že vse.

22.2.2018 ob 9:45

poroka_ThinkstockPhotos-696560866.jpg

Poročni fotografi s svojimi strankami preživijo veliko časa in opazijo marsikaj, tudi tisto, kar drugim pogosto ostane skrito. Na podlagi svojih opažanj ter izkušenj zlahka ločujejo pare, ki jim je namenjeno dolgo skupno življenje od tistih, ki se jim to ne obeta.

Kateri so najočitnejši pokazatelji, da poroki sledi tudi ločitev, so tisti, ki svečani dogodek spremljajo skozi objektiv, povedali za Huffington post.

En od partnerjev ne kaže velikega zanimanja za fotografiranje

"Verjeli ali ne, niso vsi navdušeni nad fotografiranjem. V resnici sem že velikokrat naletel na zaročence ali zaročenke, ki jim je to bilo povsem odveč ter bi bili pripravljeni pristati zgolj na fotografiranje med in po obredu. Na srečo se večina mojih strank dobro zaveda, da fotografije predstavljajo trajen spomin na širše dogajanje tistega dne in tudi dni pred samim dogodkom.

Kmalu na začetku moje kariere me je najel par. Ko sem se jima prišel predstaviti na njun dom ter ju hotel fotografirati, je bodoča nevesta jezno vzkliknila, naj takoj odložim fotoaparat. Napetost je bilo čutiti še skozi vse naše srečanje, tri mesece po poroki je sledila ločitev." Rob Greer, poročni fotograf iz Los Angelesa.

Povabilo na poroko zavrne več kot 20 odstotkov povabljencev

"Običajno je, da na poroko ne pridejo vsi povabljeni. Odstotek tistih, ki ji upravičeno ali neupravičeno ne prisostvujejo, znaša nekje od 10 do 15 odstotkov. Od 20 do 25 odstotkov zavrnjenih povabil pa pomeni razlog za zaskrbljenost. To je namreč tihi pokazatelji, da prijatelji, družina in drugi povabljeni menijo, da zveza nima možnosti za uspeh. Dejstvo je, da kot zunanji opazovalci na zadeve gledajo objektivnejše, kot sam par.

Nekoč sem fotografiral poroko, na katero bilo povabljenih 250 gostov, pogrinjkov na mizah je bilo 200, prišlo je 60 svatov. Par me je vprašal, če bi želel na sprejem povabiti svoje otroke in soprogo, saj je bilo že vse plačano, gostov pa ni bilo. Pred nedavnim mi je prišlo na uho, da sta že lep čas ločena." Brian Delia, lastnik fotografskega studija iz New Jerseya.

Zaigrana kemija

"Zame je slabo znamenje, kadar se mladoporočenca na fotografijah skušata prikazati v najboljši luči, pri tem pa pozabljata na pristno kemijo. Zdi se, kot bi preučila na stotine fotografij in iskala položaje, v katerih bi izpadla lepa, ne razmišljata pa, da najlepša fotografija nastane tedaj, ko je par resnično neprisiljen in sproščen. Včasih preprosto ni naravne kemije in čustvene povezanosti. V resnici težko gledam tako očitno nepovezane pare." Gretchen Wakeman, poročna fotografinja iz Arizone.

Spori med družicami

"Ti nikoli niso dober znak. Nekoč je nevesta tik pred zdajci hotela odpovedati poroko, ker ni ni več prenašala sporov med družicami, hkrati se je izkazalo, da je ženinova priča spala z eno od njih. Kakorkoli, kljub vsej drami, v katero se je vmešal ženin in zagovarjal svojo pričo, je do poroke vendarle prišlo, a ta še zdaleč ni potekala v sproščenem vzdušju in ne vem natančno, če sta tedanja mladoporočenca še par, vendar dvomim." Matt Adcock, lastnik fotografskega studija iz Mexica.

poroka_ThinkstockPhotos-532860208.jpg

Nestrinjanje glede financ

"Zaročenca sta me obiskala, da bi se prepričala, če bi bil zanju primeren. Trenutek njene odsotnosti je on izkoristil in mi dejal, da ga bo poroka pripeljala do bankrota, saj so se izdatki od sprva predvidenih v samo nekaj dneh podvojili. Denar je pomemben dejavnik pri porokah, a najpomembnejše je, da sta ženin in nevesta, kar zadeva financ, na istem bregu. To se je izkazalo tudi v tem primeru. Pol leta po poroki, na katero je bilo povabljenih 150 gostov, se je par ločil." Carlos G. Osorio, lastnik fotografskega studija iz Miamia.

Sarkastične pripombe med fotografiranjem

"Fotografiral sem že več kot 1000 porok in kadar se je par cel dan zbadal ter bolj ali manj očitno prepiral, se je kasneje skoraj zagotovo ločil. Zadeve sčasoma postanejo še hujše in sprva sarkastične pripombe prerastejo v odkrite, nedvoumne spore ter obtožbe. Res je, večina trdi, da se samo šali, a v resnici se za šalami skriva globlji pomen. Nekoč je nevesta pripomnila, da ima dovolj poljubljanja z ženinom. Subtilno, a pomenljivo. Ženin je molčal, jaz pa sem si mislil: to je začetek konca." Rob Greer.

Razmerje temelji zgolj na fizični privlačnosti

"Videl sem pare, ki niso mogli drug od drugega odmakniti rok in sedaj so ločeni. Spomnim se prav konkretne poroke. Poročal se je lep, mlad par. Fizično sta bila na isti valovni dolžini, njuna telesna govorica je bila več kot usklajena. Ob koncu sprejema sta me povabila v zasebno sobo, kjer naj bi posnel nekaj seksi prizorov. V resnici nisem bil prepričan, ali sta me povabila, da bi ju fotografiral, ali da bi se jima pridružil v drugačnem pomenu. Počutil sem se neprijetno, zavrnil sem povabilo in po zaključku večera šel domov. Leto dni po poroki sta se ločila." Sol Tamargo, lastnik fotografskega studia, Mexico.

Par na sprejemu le malo časa preživi skupaj

"Po zaključku obreda se večina parov veseli sprejema. Zadeve se sprostijo, na vrsti sta druženje in zabava. Seveda namenjata mladoporočenca čas tudi gostom in svatom, a vendar večino časa preživita skupaj, na plesišču ali pri mizi in tako potrjujeta nov status. Kadar sta mladoporočenca vsak zase in odplešeta le obvezni ples, sicer pa se zabavata po svoje, je to,  glede na moje izkušnje, zelo slab znak." Gretchen Wakeman.

poroka_ThinkstockPhotos-519121188.jpg

Danes te na MIČNI čakajo še te ZANIMIVE vsebine:

Deset trendov, ki so ves čas na Instagramu in jih imamo zares že dovolj

12 navad, ki polepšajo in olajšajo potovanje

Najboljša hrana za srce

Najpogostejša vprašanja o ženskem samozadovoljevanju

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)