Sedem razlogov, da se poročiš mlada

Običajno imajo mlajši za seboj manj manj čustvene prtljage. Vsak raste v odnosu, ko pa si mlad, v njem tudi odraščaš.

1.2.2018 ob 2:15

poroka_micna_ThinkstockPhotos-860491054.jpg

Čeprav se po nekaterih podatkih polovica ali vsaj tretjina zakonov konča z ločitvijo, se ljudje še vedno odločajo za poroko. A kot je danes moderno, raje bolj pozno, čeprav obstaja kopica razlogov, zaradi katerih se je dobro poročiti mlajši.

Skupaj odraščata 

Vsak raste v odnosu, ko pa si mlad, v njem tudi dobesedno odraščaš – skupaj se spopadaš s študijem, iskanjem zaposlitve, ustvarjanjem kariere... Priča si partnerjevemu napredku in on tvojemu, kar je lepa spodbuda.

Manj je prtljage 

Ni pravilo, a običajno imajo mlajši ljudje za seboj manj neuspelih vez in s tem manj čustvene prtljage, s katero pridejo v odnos, ter manj bolečin, kar pomeni, da se jima ni treba spopadati z določenimi travmami.

Izkušnje so zgodnje 

Če v odnos ali zakon vstopite zelo mladi, tudi toliko prej pridobite življenjske izkušnje, tako lepe kot manj lepe in naporne. Hitro se morate naučiti, kaj pomenijo kompromisi, brezpogojna ljubezen, potrpljenje, požrtvovalnost ... 

Lažje si sledita 

Ko je človek mlajši, je manj obremenjen z izkušnjami, navadami in vedenjskimi vzorci, zato se lažje prilagodi partnerju, lažje uskladi svoj ritem z njim in tudi odnos se lažje razvija.

Denar ni pogoj za srečo 

So mladi, ki so sami ali s pomočjo staršev odlično materialno preskrbljeni in lahko zapravljajo, kolikor hočejo, so pa tudi takšni, ki se zavedajo, da so na začetku poti in da si bodo morali vse svoje še prislužiti, pa so ravno tako srečni ali pa še bolj.

Pričakovanja so realna 

Dokler lahko človek v življenju sanjari, pač sanjari o princu na belem konju, zasebnem letalu in hišici na Maldivih, ko pa vas realnost kot mlad zakonski par postavi na tla, pričakovanja naenkrat postanejo manjša in manj obremenjujoča – kmalu oba spoznata, da popolnosti ni.

Spomini so še boljši 

Ni lepšega kot imeti ob sebi nekoga, ki se spominja tudi vaših mladostnih neumnosti in se jim skupaj z vami nasmeje.

Avtorica: K. G. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)