Zakaj pa bi se morale? To je razlog, da se ženske več ne brijejo!

Ženske po vsem svetu se januarja odpovedujejo britvicam - ste z njimi?

11.1.2019 ob 5:56

dlake_porascenost_britje_zenske.png

O dvojnih merilih, kadar gre za poraščenost žensk in moških smo razpravljali že ničkolikokrat. Družbene norme, da morajo biti ženske brez dlak po nogah, pod pazduhami in na intimnih predelih, so v zahodnem svetu močno ukoreninjene. A stvari se spreminjajo.

Januar je dobil novo gibanje. Podobno kot imajo moški novembra "movember", mesec, ko si pustijo brke in brade, so ženske januarja skupaj stopile v gibanju "januhairy", v prevodu torej "poraščeni januar". To pomeni, da svoje naravne podobe ne bodo odstranjevale in prilagajale tistemu, česar so nas naučili.

Več dlačic za dobrodelnost in samospoštovanje

Januar je torej mesec, ko se ženske poslovijo od svojih britvic, depilatorjev, voskov in sprejmejo, kar jim je dala mati narava. Z akcijo želi 21-letna Britanka Laura Jackson spodbuditi ženske, naj se počutijo samozavestne in svobodne v kakršnikoli obliki in poraščenosti že.

Hkrati pa z akcijo Januhairy zbirajo tudi denar, ki bo šel v dobrodelne namene. Zbrana sredstva bodo šla organizaciji Body Gossip, ki z izobraževanji spodbuja dvig samospoštovanja pri najstnikih.

Kampanja je na družbenih omrežjih sicer naletela na mešane odzive. Od tistih spodbudnih, ki pravijo, da bi ženske morale sprejeti svoje naravne danosti in ne podlegati zahtevam družbe, do tistih, ki se jim dlačice na ženskem telesu enostavno gabijo. In iskreno – to res ni njihova stvar.

Avtor: F. M.
Foto: Instagram

Preberite še: Zakaj nas tako privlači prav določena oseba ali pa 5 razlogov, zakaj te po seksu boli nožnica

Priporočamo tudi: Dilema: Kakšna je normalna vagina?


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)