Na teh treh delih telesa ne smete puliti dlačic

Pinceto je včasih bolje nadomestiti s škarjicami.

15.5.2019 ob 4:30

dlake_britje_pinceta_puljenje_nos_bradavicke.jpg

Kadar na nezaželenem mestu opazite dlačico, je nedvomno vaša prva misel pinceta. A v nekaterih primerih jo je bolje zamenjati s škarjicami ter tako preprečiti poškodbe in okužbe. Poglejte, kje nikakor ne bi smeli puliti, temveč bi morali samo pristriči odvečne dlačice.

Na pigmentnih madežih

S puljenjem dlačic, ki rastejo iz pigmentnega madeža ali v njegovi neposredni bližini, lahko izzovete vnetje ali celo okužbo. V tem primeru je nedvomno bolje v roke vzeti škarje in dlačice ne izpuliti, temveč jo samo prirezati.

Na prsnih bradavicah

Dojke so na splošno zelo občutljive, prav bradavice pa so njihov najobčutljivejši del. S puljenjem dlačic, ki rastejo na njih, lahko razdražite občutljivo kožo na tem delu telesa in poškodujete lasni mešiček, ki se lahko vname. Prav zato uporaba pincete v tem primeru ni na mestu.

V nosu

Dlačice v nosu imajo pomembno vlogo za naše zdravje in jih ne bi smeli odstranjevati, sploh pa ne puliti. Preprečujejo namreč, da bi prah in druga umazanija prišla globlje v dihala. Če vas predolga dlačica moti, jo samo nekoliko pristrizite s škarjami in pazite, da pri tem ne boste poškodovali nosne sluznice.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Ježek je pa ježek ali kako sem vzljubila brazilsko depilacijo (piše: Katja Golob) ali pa 4 osnovna pravila za nego las, ki bi jih morali upoštevati vsi

Priporočamo tudi: Razcepljene lasne konice: kako jih preprečiti, odpraviti in prikriti


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)