Kako preživeti brazilsko depilacijo

Kaj morate vedeti, preden se odpravite na brazilsko depilacijo.

20.4.2016 ob 6:10

01_bikini.jpg

Se že nekaj časa odpravljate na brazilsko depilacijo, pa vas ženski kriki iz filmskih prizorov odvračajo od dejanja? Morda vam pomagajo naslednji koraki, s katerimi bo odhod do kozmetičarke lažji. 

Všečkaj Mično na Facebooku in ostani ves čas v stiku z nami.

Najboljša priprava je nepripravljenost

Bikini območja, ki bo kmalu tarča kozmetičarke, si vsaj dva ali tri tedne ne brijte. Tako boste imeli dovolj dolge dlake za voskanje. Daljše bodo dlake, bolj uspešna bo depilacija. Na dan depilacije se izogibajte mleku in oljem za telo.

Ne pozabite na higieno

Povsem logično, kajne? Že res, da saloni ponujajo osvežilne brisačke, a te niso mišljene kot nadomestilo za prho. Ne naročajte se, ko imate menstruacijo, nekateri saloni vam ne bodo izvedli depilacije. A tudi če vam jo, boste med menstruacijo bolj občutljivi na bolečino, kot sicer.

03_bikini.jpg

Luščilo je dobrodošlo

Suh piling z grobo brisačo bo pomagal pri odstranjevanju odmrle kože in osvobodil vraščene dlake. Piling ni obvezen korak, a bo pomagal pri boljšemu rezultatu brazilske depilacije.

Komunikacija

Med obiskom pri kozmetičarki ne skoparite z vprašanji in željami. Povejte ji, česa si želite. Popolna odstranitev, vzorček ali črtica? Kozmetičarka vam ne bo brala misli, slog pa je vaša osebna izbira, ne glede na to, kaj ponuja salon.

Bolelo bo

Zagotovo brazilska depilacija ni stvar, ki je ne bi čutile. Bolelo bo, a ne bo hudo. Veliko žensk misli, da je ne bodo prenesle in se predčasno prestrašijo. Poskusite z globokim dihanjem in klepetanjem s kozmetičarko. Lahko zaprosite tudi za krajši premor, da se telo malce umiri, čeprav večina želi opraviti čim hitreje.

02_bikini.jpg

Gibčnost ni pogoj

Ni potrebno, da ste telovadka, če nog ne boste morale dvigniti kot si želi kozmetičarka, ji to povejte, saj obstaja več načinov in poz, ki se jih lahko poslužujejo pri depiliranju. Če vam je neugodno, spregovorite.

Pozabite na pajkice

Po depilaciji si privoščite široka oblačila, pozabite na pajkice, tesne tangice in ozke kavbojke. Koža bo že tako razdražena, ne spodbujajte še dodatnega draženja.

Pravilo dveh dni

Prvih 48 ur je koža najbolj občutljiva in nagnjena k rdečici ter infekciji. Zato se dva dni izogibajte spolnim odnosom, kloru, morski vodi, sončnim žarkom ter pilingu.

Razvajajte kožo

Na kožo nanesite vlažilno kremo in tako ustavite rdečico. Pomagali bodo tudi topli obkladki.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)