Kaj kozmetičarke pri brazilski depilaciji zamolčijo

Brazilska depilacija seveda ni prijetna, ni pa potrebno, da je boleča.

24.12.2015 ob 7:30

shutterstock_195055601.jpg

Tiste, ki na svojem intimnem predelu ne želijo dlak, si pomagajo z brazilsko depilacijo. Najbolj dosledne tudi pozimi. Ta priljubljen način odstranjevanja dlačic je dokaj boleč, vendar učinkovit. Res pa je, da obstajajo o njem dejstva, o katerih kozmetičarke ne govorijo prav pogosto. Zato jih razkrivamo mi.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Brez ozkih hlač. Prvo pravilo, ki bi ga morali poznati in upoštevati, se glasi: na brazilsko depilacijo nikoli v ozkih kavbojkah. Po tej negi so namreč intimni predeli izjemno občutljivi in preozka oblačila lahko povzročajo draženje in osip. Zato raje oblecite široko krilo ali hlače, prvo noč po depilaciji pa spite brez spodnjic in samo v udobni pižami. 

Bolj boste dovzetni za okužbe. Z brazilsko depilacijo se ne odstranijo zgolj dlake, pač pa tudi zgornji sloj povrhnjice, prav zato bakterije lažje vstopajo v telo. Nekaj dni po obisku kozmetičnega salona namenjajte depiliranemu predelu prav posebno pozornost in zlasti dosledno higieno.

Dobra kozmetičarka zna pomagati. Natančneje, zna ublažiti bolečino. Pekoč občutek je sicer nekaj povsem običajnega, a če ga spremlja še močna bolečina, ki traja kar nekaj dni, poiščite drugo kozmetičarko.

shutterstock_69793474.jpg

Njim ni mar. Najbrž vas vedno med brazilsko depilacijo spremlja neprijeten občutek, saj na ogled postavite svoje intimne predele. A ta je nepotreben, saj je kozmetičarki povsem vseeno, kakšni so videti in kako močno so poraščeni. Zanjo je to delo, ki ga opravlja ter se trudi, da bi bili z njim kar najbolj zadovoljni, za vse drugo pa ji ni prav nič mar. 

Higiena tudi prej. Prhanje pred takšno depilacijo je obvezno, tik pred samim posegom pa gre intimna področja osvežiti v vlažnim robčkom. 

Ne pred menstruacijo. Tik pred menstruacijo je občutek za bolečino najbolj izrazit, zato velja s takšno obliko depilacije počakati, da tisti dnevi minejo.

Rahla krvavitev po depilaciji ni neobičajna. Lasni mešički so povezani s krvnimi žilicami. Zlasti pri prvi depilaciji so dlačice bolj trdovratne in zato pri takšnemu načinu odstranjevanja lahko pride do rahle krvavitve. Da bi se temu izognili, pred depilacijo opravite nežen piling, ki bo pomagal zmehčati korenine dlačic in lažje jih bo odstraniti.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)