Po depilaciji koža zasluži odmor

Ni važno, kako se borite s poraščenostjo, odmor je nujen, saj varuje pred vnetji.

28.5.2015 ob 8:00

shutterstock_174796535.jpg

Topli dnevi so nedvomno čas, ko se vse več dam odloča za depilacijo bolj ali manj poraščenih delov telesa. Da pa bi bile posledice depilacije zgolj prijetne, upoštevajte nasvete kozmetičnih strokovnjakov ter dermatologov.

Kaj pravijo?

Ne glede na to, kakšno obliko depilacije izberete: voskanje, puljenje z depilatorjem ali lasersko depilacijo, lasni mešički se tedaj odprejo in skoznje lahko v kožo prodrejo bakterije ter umazanija. Tveganje za kožna vnetja s tem raste. Vsaj 24 ur po depilaciji se zato odpovejte telovadbi ter drugim dejavnostim, ki spodbujajo znojenje prav tako pa tudi ozkim oblačilom.

shutterstock_65617255.jpg

Pregrevanje, znojenje in trenje zaradi oblačil dražijo polt, katere zaščitni sloj je zaradi nege poškodovan. Lasni mešički in pore so razširjeni in odprti, razvoj vnetja pa zato izjemno lahek. Neposredno po depilaciji koži privoščite zgolj nego z gelom aloe vere ter lahka bombažna oblačila.

Previdno tudi na soncu

Če se depilirate pred počitnicami, kože, dokler se popolnoma ne umiri, ne izpostavljajte soncu. Počakajte vsa dva dni. Da bi bil rezultat depilacije torej resnično takšen, kot si ga želite, torej svoji polti po njej privoščite odmor.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)