Kako poskrbeti za kožo med dolgimi poleti

Dolgi in izčrpavajoči poleti z letalom občutljivi koži ne ustrezajo najbolje.

11.5.2015 ob 10:00

shutterstock_208776820.jpg

Suh zrak v letalu lahko slabo vpliva na vašo kožo, sploh če ste v njem zaprti dolge ure. Dermatologi svetujejo, da kožo že prej pripravite na čezoceanske lete, ki lahko kožo precej izčrpajo.

Pred letom temeljit piling. Zjutraj, pred odhodom na letališče, koži na obrazu privoščite nežen piling, ki bo omogočil, da se bo vlažilna krema bolje vpila in bo delovala dlje. Uporabite svojo najljubšo vlažilno kremo in jo dobro vtrite.

Dobro čiščenje pred spanjem. Če letite ponoči oziroma let traja tako dolgo, da boste na letalu spali, v osebno prtljago vključite vlažilne robčke za odstranjevanje ličil in vodno pršilo. Pred spanjem si temeljito očistite vsa ličila, nato pa kožo pomirite z vodnim pršilom.

shutterstock_165946976.jpg

Izogibajte se dehidraciji. Če je vaša koža vsakodnevno suha, s seboj na letalo obvezno vzemite vlažilno kremo, ki si jo med letom nanesite vsaj dvakrat. Tako bo ostala svilnata in mehka do trenutka, ko boste pristali.

Rešite se zabuhlosti okrog oči. Zabuhlosti se lahko rešite na spreten način: prosite stevardeso za kocko ledu in prtiček. Led ovijte v prtiček, s katerim nato nežno masirajte kožo na obrazu, pri čemer se ne ustavljajte, dokler se led ne stopi. Še posebej nežni bodite na predelu okrog oči. Proti zabuhlosti bosta pomagala tudi redno pitje vode in uporaba čim manj ličil.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)