Za obraz brez mozoljev: tako pogosto bi morali prati prevleke za vzglavnike!

Lepa koža brez mozoljev je posledica njene nege, načina življenja in tudi čistoče tkanin, s katerimi pogosto prihaja v stik.

13.11.2018 ob 5:06

spanje_postelja_vzglavnik_obraz_micna.jpg

Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na nenaden pojav mozoljev in vsi niso očitni. Med takšnimi, na katere večina ne bi pomislila, so tudi vzglavniki, natančneje prevleke zanje. A dejstvo je, da bi v prid lepe in gladke polti te morali čim pogosteje prati. Sicer se umazanija, odmrle kožne celice, kožna olja, ostanki ličil z njih in druga nesnaga ponoči prenesejo na kožo, tam pa so hrana različnim bakterijam, ki so glavni krivci za izbruhe aken.

Kako pogosto bi jih torej v prid čiste kože morali prati?

Kot so zapisali na portalu Pop Sugar, zelo pogosto, vsaj enkrat na teden. Če je vaša koža občutljiva in ste za mozolje dovzetni, pri tem pozornost namenite tudi izbiri pralnega praška.

"Najboljši so naravni, brez dodanih dišav, izogibajte se uporabi mehčalca," je povedala dermatologinja Debra Jaliman in dodala, da po koncu pranja vklopite program za dodatno izpiranje ter tako poskrbite, da bo v tkanini ostalo ujetega čim manj pralnega sredstva.

Ne pozabite na pripomočke na lepotičenje in nego

Idealno bi bilo, da bi vsaj enkrat tedensko očistili vse pripomočke, s katerimi se dotikate obraza, med drugim čopiče in gobice za nanos ličil, telefone, očala, prav tako vsakih nekaj mesecev operite cele vzglavnike.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 7 manj znanih razlogov, zakaj imate podočnajke (+ kako si pomagati) ali pa Nova tetovaža? Na to morate biti pozorni!

Priporočamo tudi: Priznani frizerji: "Tega nikoli ne bi počeli s svojimi lasmi"


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)