Tri naravne rešitve za z mozolji posuto kožo

Dokazi, da narava zmore.

3.10.2017 ob 4:55

naravno.jpg

Obdobje, ko obraz prekrivajo akne, je vse prej kot prijetno. Ne glede na to, kaj izbruhu botruje, večina ob teh težavah najprej pomisli na takšna in drugačna v drogerijah dostopna čistilna sredstva za kožo, ki naj bi mozolje pregnala.

A prav tako učinkoviti so lahko povsem naravni pripomočki, med katerimi vas sledeči ne bodo razočarali.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Zeleni čaj

Zaradi antioksidativnih ter protimikrobnih snovi lahko zeleni čaj pozitivno vpliva na izločanje kožnih maščob, hkrati polt temeljito očisti ter tako spodbuja celjenje aken in preprečuje nastajanje novih mozoljev.

Da bi izkoristili njegovo moč, kot običajno skuhajte čaj ter v hladnega namočite krpo in z njo očistite obraz. Na posebej problematična mesta lahko za nekaj minut položite tako pripravljene obkladke.

Kamilica

Izvlečki te rastline omilijo vnetja, ki se ob mozoljih pojavijo na koži. Za čiščenje lahko kamilico uporabite na dva načina: vsebino čajne vrečke ali posušene cvetove kamilice zmešajte z vodo. S tako dobljeno pasto koži nudite piling. Lahko pa skuhate kamlični čaj in ga uporabite na enak način, kot zelenega.

Medtem, ko s pilingom ne gre pretiravati (privoščite si ga največ dvakrat na teden) lahko obraz s čajem negujete vsak dan.

Aloe vera

Ne samo, da pomiri opekline na koži in premaguje vnetja, učinkovita je tudi pri celjenju ran ter prepreči nastajanje trajnih poškodb, ki jih pustijo akne.

Da bi z njo premagali mozolje, sok iz listov rastline iztisnite na problematična mesta kože in ga ne spirajte. Uporabite lahko tudi gel alore vere, vendar le, če je brez dodanih kemičnih sestavin.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)