Za lep obraz brez ličil

V toplih dneh se na plano podajte sproščeni, s širokim nasmehom ter popolni tudi brez ličil.

18.4.2015 ob 6:30

shutterstock_119787757.jpg

Tu so dolgo pričakovani topli dnevi, ko bo ličenje pogosto odveč, saj bi želeli kar najhitreje zapustiti dom in se podati na sveži pomladni zrak. Poglejte sedem nasvetov, kako doseči zdrav in svež videz brez kančka ličil.

Oblikujte obrvi. Lepo urejene in oblikovane obrvi so okras vsakega obraza, zlasti pa nenaličenega. Če dvomite v to, da jih znate oblikovati sami, vsaj prvič obiščite kozmetičarko, nato pa le še vzdržujte obliko, ki se vam najbolj poda.

Ohranite gladko kožo. To boste najlažje dosegli z rednim pilingom. Dvema žličkama olivnega olja dodajte žličko soli in s tem negujte obraz enkrat tedensko ter z njega odstranite odmrle celice, koži pa tako olajšajte obnovo.

Navlažite kožo. Nahranjena in navlažena koža je tista, ki zagotavlja lep videz in odseva zdravje. Obstaja ogromno vlažilnih krem, izberite takšno, ki vašemu obrazu najbolj odgovarja ter z njo negujte polt. Seveda pa ne pozabite na pitje zadostnih količin vode.

shutterstock_104735747.jpg

Zaščitite se pred soncem. Občutljivo in nežno polt pred soncem obvezno zaščitite z zaščitno kremo. Tako boste preprečili nastanek gub in staranje kože.

Namesto maskare: vazelin. Učinek daljših trepalnic lahko dosežete brez maskare. Najprej jih razčešite s krtačko za trepalnice, nato pa s ščetko nanje nanesite malce vazelina. Ta ima poleg estetske tudi zaščitno vlogo ter spodbuja rast novih trepalnic.

Negujte zobe. Zdravi in beli zobje so pogoj za lep in bleščeč nasmeh. Madeže hrane, kave in vina preprečite z doslednim ščetkanjem zob, poskrbite za redne obiske zobozdravnika, ta naj vam občasno očisti tudi zobni kamen.

Nasmeh za samozavest. Naj vas ne bo strah obrazu privoščiti odmor. Dopustite mu, da občasno zadiha brez ličil, koži pa omogočite, da postane lepša, zdrava, vi pa bolj zadovoljni. Širok nasmeh in zvrhana mera samozavesti pa bosta zasenčila vse morebitne nepravilnosti na njej.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)