Kaj uporabiti, če zmanjka sredstva za odstranjevanje ličil

Poglejte, s čim si lahko pomagate, ko vam zmanjka čistilnega tonika ali mleka.

28.2.2016 ob 8:00

shutterstock_206625799bg.jpg

Ker vestno skrbite za svojo lepoto, veste, da je zvečer potrebno z obraza temeljito odstraniti vsa ličila. Za to imate vedno pri roki čistilno mleko in tonik. A če se vam vendarle zgodi, da vam jih v neprimernem trenutku zmanjka, je skrb popolnoma odveč. Pomagate si lahko s povsem naravnimi in vedno dostopnimi odstranjevalci ličil.

Dobrodošlo mleko

Najbolj priljubljeno živilo s tem namenom je mleko, lahko pa uporabite tudi jogurt. V obojem je veliko beljakovin in vitaminov, ki kožo čistijo, mehčajo in nahranijo. Prav zato lahko zvečer obraz očistite z vato, namočeno v mleko ali jogurt. Postopek ponovite vsaj dvakrat, nato pa kožo umijte še z mlačno vodo.

Če je vaša koža suha, uporabite polnomastno mleko, za normalno kožo delno posneto in za mastno posneto mleko. Odlično naravno sredstvo za čiščenje kože je tudi kombinacija enakega dela mleka in metinega čaja.

Nepogrešljivo olivno olje

Drugo za čiščenje kože primerno živilo je olivno olje. Zlasti je učinkovito za odstranjevanje maskare, senčil in črtal za oči. Namočite vato v olje in jo položite za nekaj minut na veke. Tako boste zlahka odstranili vsak še tako obstojen proizvod.

Olivno olje je bogato z vitamini A in E in že po nekaj dneh uporabe bo koža osvežena, podočnjaki pa manj vidni, saj olje kožo navlaži, temne lise pod očmi pa so pogosto odraz suhe polti.

Za bolj občutljive

Če so vaše oči občutljive in morda uporabljate kontaktne leče, ličila odstranite na enak način kot z olivnim oljem, a uporabite sezamovo ali mandljevo olje. Za izdatnejšo nego si obraz najprej očistite, nato pa ga pustite na koži delovati nekaj minut. Olje odstranite z vato, namočeno v kamilični čaj ali rožno vodo.

Še za ustnice

Rdečilo z ustnic boste najlažje odstranili z rožmarinovim oljem. To bo ličilo zmehčalo in s koščkom vate ga boste zlahka odstranili.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)