Kako z oblačil odstraniti madeže ličil

Naučite se očistiti ličila, ki ostajajo na vaših oblačilih.

28.4.2015 ob 8:00

shutterstock_102328045.jpg

Nedvomno se vedno znova zgražate nad madeži, ki jih na oblačilih pustijo ličila. Res jih ni lahko odstraniti, a vendarle obstajajo načini, s katerimi bo šlo lažje in hitreje. Poglejte si nekaj preprostih zvijač.

Rdečilo za ustnice

Večji madež najprej popivnajte z robčkom, nato pa poškropite z lakom za lase, počakajte nekaj minut in ga očistite s čisto krpo. Lahko ga pred pranjem natrete tudi z detergentom za posodo in oblačilo operete v pralnem stroju.

Maskara

Ker je izdelana na osnovi olja, so njeni madeži najtrdovratnejši. Nanj najprej nanesite sredstvo za odstranjevanje madežev, počakajte nekaj minut ter nato madež zdrgnite z gosto pasto, ki ste jo izdelali iz pralnega praška in malce vode. Oblačilo splaknite pod vročo vodo, če je treba, pa operite še v pralnem stroju.

shutterstock_213562321.jpg

Puder

Madeže pudra lahko odstranite s pomočjo pene za britje. Nanesite jo na madež, jo vtrite v tkanino in počakajte nekaj minut. Splaknite. Če je madež še viden, nanj nanesite malce detergenta za posodo in še enkrat sperite.

Lak za nohte

Nikoli ga s tkanine ne odstranjujte z acetonom, saj je ta preveč agresiven. Pustite, da se madež posuši, nato čezenj zalepite lepilni trak in močno povlecite kot pri depilaciji z voskom. Lak, ki je na tkanini ostal, bo izginil v pralnem stroju.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)