Domači odstranjevalci ličil

Seveda morate vsak večer temeljito očistiti obraz, a za to pa ne potrebujete kozmetičnih preparatov, pač pa prava živila.

21.9.2015 ob 6:00

odstranjevalec_shutterstock_243440938.jpg

Nobene potrebe ni, da bi za odstranjevalce ličil zapravljali pravo malo premoženje. Pobrskajte po kuhinji, vse kar za čiščenje obraza potrebujete, se skriva v njej. Ne samo, da boste prihranili, kože prav tako ne boste po nepotrebnem izpostavljali kemikalijam, ki se velikokrat nahajajo v kupljenih odstranjevalcih ličil.

Že slediš Mični na Facebooku?

Mleko in olje

Zmešajte nekaj kapljic olivnega ali mandljevega olja z dvema decilitroma mleka. V mešanico namočite kosem vate in očistite obraz. Po negi ga umijte z mlačno vodo ter nahranite še z vlažilno kremo.

Mleko in med

Zmešajte dve žlici mleka s pol žličke tekočega medu. V mešanico namočite vato ali čistilno blazinico ter obrišite ličila. Obraz tudi po takšni negi umijte z mlačno vodo ter ga nahranite s primerno kremo.

Sadje in zelenjava

Če imate doma kumare, ne bo težav. Naribajte jih, iz njih iztisnite sok ter vanj namočite vato ali bombažno blazinico ter z njo odstranite ličila.  Obraza na koncu ni potrebno umivati z vodo.

Prav tako je za odstranjevanje ličil odlična kombinacija sojinega mleka in banane: zmečkajte banano, dodajte pet žlic sojinega mleka in zmes nanesite na obraz. Počakajte nekaj minut in višek odstranite z vato. Mešanica ne predstavlja le čistila pač pa tudi masko. Obraz na koncu umijte z vodo.

Jedilna soda

Obraz lahko očistite tudi z mešanico kokosovega (ali olivnega) olja, koruznega škroba in jedilne sode. Sestavine zmešajte v kremasto zmes, z njo oblažite obraz, počakajte nekaj minut ter jo odstranite z vato ali mehko, vlažno brisačo. Obraz na koncu umijte še z vodo.

Jogurt

Tudi običajen jogurt hitro odstranjuje ličila. Nanesite ga na obraz in vrat, pustite dve minuti ter ga odstranite s koščkom vate in na koncu obraz umijte še z mlačno vodo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)