Očistite čopiče za ličenje kot strokovnjakinja

Čopiči za ličenje so dragi, zato si zaslužijo redno nego in čiščenje.

17.3.2015 ob 11:00

shutterstock_216193213.jpg

Povprečna ženska v svoji kopalnici nima le enega čopiča za ličenje in vsi ti dragi pripomočki zahtevajo pravilno in redno vzdrževanje. Pomislite na to, kako pogosto jih uporabljate in skušajte sešteti, koliko bakterij se na njih nabere v enem samem dnevu.

Čopiče bi bilo priporočljivo čistiti enkrat na dva tedna, seveda pa je odvisno tudi od tega, kolikokrat jih uporabljate.

Da je čopič treba dobro oprati in očistiti, vam pove kar sam; ko izgubi mehkobo in ko ličil ne morete več nanašati lepo in enakomerno.

Napotki za čiščenje

  • Za čiščenje ne potrebujete veliko; navadno milo ali detergent za pomivanje posode in mlačno vodo. Če ta doma narejena mešanica kljub temu ne bo dovolj temeljito očistila čopiča, se v lokalni drogeriji pozanimajte, ali ponujajo posebno čistilo za čopiče.

  • Ko se lotite čiščenja z domačim milom in vodo, bodite nežni do ščetin, saj lahko z grobimi gibi spremenite obliko čopiča, kar za nanašanje ličil ne bo najboljše.
  • Skušajte se izogniti korenu ščetin – predelu, ki jih drži skupaj. Če se namreč preveč zmoči, lahko ščetine čopiča odpadejo.

  • Ko ste čopiče temeljito oprali in splaknili, jih položite na brisačo, da se posušijo na zraku. Popolnoma suhi in pripravljeni za uporabo bodo čez šest do osem ur.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)