Vračajo se pričeske iz sedemdesetih

Novi trendi pravijo, da bomo modni s sivo barvo, kitkami in skuštrano pričesko.

22.11.2015 ob 1:30

shutterstock_302470874.jpg

Pretekli vikend se je v Ljubljani odvijal lepotni dogodek, kjer je podjetje Lassana predstavilo nove trende spenjanja, striženja in barvanja las, ki so jih spoznali v Londonu na dogodku Salon International 2015. Kot kaže bodo v modi podobni stili kot že v 70. letih pejšnjega stoletja.

Več o tem je povedal član Lassanine kreativnee ekipe, Damijan Umek.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kakšne trende narekuje londonski Salon International 2015?
"Sam sem si v Londonu na dogodku ogledal predstavitev Akademije Sassoon, kjer pravijo, da bodo trend kratki paži, temne barve in dvojni frufruji. Vsaka frizerska hiša predstavi svojo vizijo – tako smo na primer videli veliko pastelnih blond odtenkov. V trendu pa je tudi siva barva. Kar se spenjanja tiče, bodo še naprej zelo modne kitke."

Preproste kitke bodo še vedno hit.

Kako urejene naj bomo dame izven modnih brvi?
"Dame z daljšimi lasmi se lahko poigrajo s kitkami in preprostimi figami. Pri tem pa takšne pričeske ne smejo delovati povsem urejene – iz kitke na primer potegnite tanke pramene. Poigramo se lahko tudi s kodri, ki naj bodo bogati ali rahlo razkuštrani – gre za tako imenovan boho slog. Tudi pri kratkih laseh ne bo greh, če se zjutraj le nekoliko razkuštrate in utrdite pričesko z lakom za lase, ali pa si oblikujete videz za na plažo. Velik hit po prestolnicah so tudi pričeske, ki so ob straneh 'zalizane'."

O barvnih trendih smo se pogovarjali tudi z gostom dogodka koloristom iz podjetja La Biosthetiquea, Florianom Lenzlom.

"Na odru sem predstavil trend, ki se je pri dolgolaskah zelo dobro prijel, tehniko balayage. Pri svetlolaskah se seveda lahko poigramo s pastelnimi odtenki, ki lahko delujejo tako romantično kot tudi nekoliko uporniško." Več o teh trendih si preberite v članku Najnovejši hit barvanja – pastelni odtenki.

Predstavili ste tudi kolekcijo vašega kreativnega tima Club Star. Kakšne trende narekuje?

"Našo novo kolekcijo Club Star so inspirirala sedemdeseta s svojimi sproščenimi pričeskami in glamurjem. Kar se barv tiče smo vključili odtenke, ki bi jih najlažje opisal kot pudrasta blond, kašmir blond in topli odtenki lešnikovo rjave. Vsa barvanja so nadgrajena s tehniko glossinga, pri katerem barvo in lesk še poudarimo s semi-permanentnim prelivom. Lesk, lesk in še enkrat lesk je 'must have' sezone."

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)