Na vrsti je igranje z barvami

Letošnjo jesen in zimo se lahko igramo. Ogromno.

28.9.2015 ob 6:36

Balmain021.jpg

Če ste mislili, da ste se lahko poleti igrali z videzom in da je tega konec, se motite. Umetnica ličenja Martina Borščak, ki med drugim skrbi za brezhiben make up številnih slovenskih nevest, obljublja, da si lahko v jesenskih dneh vsak dan privoščimo drug videz. "Veliko je stvari za malo bolj pogumne, v ospredju pa je še vedno meni najbolj ljub, naraven videz," pravi.

Za začetek se bomo vrnili v 90. Leta prejšnjega stoletja, napoved jesenske make up mode začne Martina. "Robida in sliva sta navdih za barvo šminke. Visoko sijočih ustnic skoraj ni več na spregled, v ospredju je mat videz. Nežno naplastena maskara in tako imenovana 'zardela lička'. Tudi tukaj je izbira rdečila za lica v barvah sočnega jagodičevja.  Na modnih brveh pa je bila opažena tudi večna rdeča."

Chl009.jpg

Zadimljeno in bronasto

Še vedno ali že spet bodo "in" zadimljene oči ali "smokey eyes", kar je priljubljen večerni videz marsikatere dame, le da naj bo takšno ličenje jeseni v lahkotnejši obliki. "Črna naj ne bo preveč intenzivna. Lahko uporabimo malo mehkejšo črno barvico, ki jo le zabrišemo v očesno konturo.  Ustnice naj bodo svetlih odtenkov, polt sveža in naravna," pri tem svetuje sogovornica.

Zlato in srebrno barvo naj tokrat nadomesti bronasta, trepalnice pa naj ne obtežijo umetne nalepke, temveč naj ostanejo naravne, polt pa brezhibna.

HeM bbt F15 008.jpg

Izziv: bodite drzne in poskusite kaj novega

Martina vse bralke poziva k eksperimentiranju z barvami in preizkušnji česa novega. A še vedno je zagovornica tistega, v čemer se počutite domače. "Izberite tisti videz, v katerem se najbolje počutite, ne glede na trend. Zase vem, da bom letos nosila nore barve na ustnicah." Za konec pa še poudarja, da ne smete pozabiti na ustrezno negovalno dnevno nego - primerno čistilo, tonik, serum ali esenco in kremo. "To naj bo nuja v vašem režimu. Če nimate urejene kože, tudi ličila ne ostanejo na obrazu dolgo, pač pa se luščijo iz obraza."

Poletni trend naravnega se nadaljuje

Martina pravi, da plastenje podlag na koži ni več v trendu, sama raje predlaga "no make up trend", torej minimalistično, komaj opazno ličenje. "Raje kot po pudru, posezite po BB ali CC kremi. Kljub mrazu vas bo ustrezno ščitila, zraven pa poskrbela za primerno UV zaščito, saj ima večina krem zaščitni faktor." Obrazne konture so toplih odtenkov (taup barva), vrh lične kosti pa osvetljen z osvetljevalcem, še nadaljuje. "Izbira maskare naj bo rjava, na ustnice pa si lahko nanesemo le balzam. Naravnejši videz ličk boste dosegle z izbiro rdečila za lica v stiku."

Umetnica ličenja ima nasvet tudi za upornice po srcu: "Zanje pride v poštev bolj uporniška uporaba črtala za oči. Navdih naj bo večna ikona Twiggy, torej debelo speljan, začrtan le v kotičkih oči, speljan v konturo veke,  tako natančen, kot bi ga risal s kaligrafičnim pisalom. Grafični eyeliner si lahko privoščimo v vseh barvah, najpogosteje opažena pa je črna barva."

Avtorica: Branka Grbin

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)