Prvi sivi las! Kako ukrepati?

Sivi lasje pri večini prej ali slej postanejo dejstvo, kaj pa storiti, ko jih prvič opazite na svoji glavi?

21.11.2018 ob 5:18

mlada_zenska_lasje.jpg

Tedaj, ko med svojim lasmi opazite prve sive nitke se počutite nekako tako, kot ste se ob prvi menstruaciji. Sivenje las označuje novo življensko obdobje in prej ali slej doleti vsakogar.

V kolikor pa vam ideja, da bi sive lase opazili tudi drugi ne diši, se zatecite h kateremu od načinov, ki so po pisanju portala Marie Claire najuspešnejši za prekrivanje barve las, s katero vas je, po vašem mnenju nedvomno prezgodaj, presenetila narava.

Najprej: pozabite na pinceto

Mamljiva je misel, da bi sive nitke populili s pinceto, a to ni najboljša ideja. Kajti čeprav se boste trudili z njo odstraniti zgolj posamične lase, boste po nesreči lahko zaobjeli tudi tiste, ki jim je zob časa prizanesel. In verjemite, zlasti, če vaši niso preveč gosti, boste težje prekrili posledice preobsežnega puljenja, kot nekaj sivih las.

Spremenite pričesko

V kolikor imate to srečo, da so sivi lasje omejeni zgolj na določeno področje in so ob vaši pričeski vidni, jo preprosto spremenite. Prečko prestavite z leve na desno ali obratno. Malo se poigrajte in poiščite način urejanja las, s katerim boste kar najspretneje skrili sledove časa.

Uporabite barvni prej

Imate le nekaj sivih las in niste najbolj naklonjeni ideji, da bi jih barvali? Torej si pomagajte z barvnimi razpršili, ki so namenjena prekrivanju narastka in sivih las, ter jih lahko enostavno nanašate doma. Izberite odtenek, ki je najbolj podoben vaši naravni barvi in bo do prvega umivanja povsem dostojno opravil svojo nalogo.

Razmislite o barvanju

Če je sivih las več, so v namen njihovega prekrivanja prameni odlična ideja. S tem, ko boste z njimi na svojih laseh ustvarili barvne kontraste, bodo sivi lasje manj opazni. Morda se boste odločili za uporabo začasnih barv, ki se po nekaj pranjih sperejo, a učinkovito prekrivajo sive lase, vendar so do njih prijaznejše, kot trajne formule.

Seveda v končni fazi lahko izberete tudi slednje, a ne glede na to, ali se boste barvali doma ali v salonu, pred tem poskrbite za dobro hidratacijo las in lasišča. Lase nekaj dni pred barvanjem negujte z naravno masko ali naravnimi olji (arganovo, olivno, ricinusovo) in jih tik pred korenito spremembo ne umivajte s šamponom. Tako se bo na laseh in lasišču tvorilo dovolj naravne maščobe. To je pomembno, saj barvanje dodatno izsuši lase, prav sivi pa so že po naravi bolj suhih od tistih, ki še vsebujejo barvilo.

Skrbite za svojo novo barvo

Barvanih las ne oblikujte z vročimi pripomočki za urejanje pričeske. V kolikor brez teh ne gre, lase pred uporabo zaščitite s primernim razpršilom. Izogibajte se preparatom za oblikovanje in čistočo, ki vsebujejo sulfate ter uporabljate šampone in balzame, ki so namenjenim barvanim lasem. Tako boste dlje ohranili barvo ter hkrati poskrbeli za zdravje in lepoto vaših las.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Kako ličiti problematično kožo ali pa Večja vagina, čuden vonj in druge neobičajne posledice seksa

Priporočamo tudi:  To je najboljši slovenski blog o lepoti v tem trenutku


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)