Priznana newyorška frizerja: 5 lasem najbolj škodljivih navad

Obstajajo napake, ki jih pri negi las vztrajno ponavljate in vas stanejo vaše lepe pričeske.

7.10.2018 ob 3:55

lasje_nega_frizer_priceska_salon_micna.jpg

Lepi, zdravi in negovani lasje so želja vsakogar, niso pa vsakomur dani. A največkrat ste za to, da so pusti, suhi, mastni ali vas ne ubogajo, krivi sami. Med nego namreč počnete usodne napake, ki vodijo v poškodbe las in lasišča ter posledice katerih je zelo težko odpraviti. So torej stvari, ki bi jih morali prenehati početi.

Katere so najusodnejše, za Pop sugar pojasnjujeta priznana newyorška frizerja: Eliut Rivera in Siobhan Quilan. Zaradi njihovih posledic se z nezadovoljnimi strankami namreč redno srečujeta v svojih salonih.

1 Pogosto povezovanje las v čop

"Pogosto spenjanje las v visok čop povzroči njihovo lomljenje," opozarja Rivera in dodaja: "Tesno speti lasje se ob stiku z elastiko poškodujejo, hkrati oslabijo lasni mešički in vse skupaj lahko vodi v trakcijsko alopecijo. Gre za izpadanje las, ki je posledica stalnih pritiskov na lasišče in sčasoma lahko postane trajna. Zato las ne povezujte prepogosto v čop, ta naj ne bo pretesno spet in ga, ko se vrnete domov, podrite ali lase raje že zjutraj povežite v kito."

2 Veliko denarja namenite negi v salonu, doma pa ste površni

"Čeprav s tem pljuvam v lastno skledo, moram opozoriti, da ljudje preveč denarja namenjajo negi v salonu, škoda pa se jim zdi vlagati v kvalitetne proizvode za nego las doma," je prepričana Quinlanova, ki opozarja, da so v cenejših šamponih in balzamih praviloma cenejše in manj kvalitetne sestavine, ter zato lasem na dolgi rok bolj, kot koristijo, škodujejo.

"Stranke so velikokrat presenečene nad dejstvom, koliko stanejo šamponi in balzami, s katerimi negujemo lase v salonih. Le kvalitetni izdelki so tisti, ki obljubljajo izjemne rezultate. Pametno je upoštevati priporočila vašega frizerja, saj mu je zagotovo mar za vaše lase."

3 Z masko negujete obraz, ne pa tudi las

Maske so čudovite. Ko si jih nanesete na obraz, si vzamete čas samo zase in si privoščite malo razvajanja. Tako, kot z njimi negujte obraz, jih privoščite tudi lasem.

Na voljo je veliko različnih mask za vse tipe las, lahko pa pripravite tudi takšne iz domače kuhinje: lasem prija nega z jajci, medom, lanenim, olivnim, arganovim oljem, avokadom … Primerna maska lase nahrani, jih okrepi in jim zagotovi zdrav lesk.

4 Krtačenje mokrih las

Lasje so najbolj občutljivi tedaj, ko so mokri. "Česanje in krtačenje mokrih je zato velik ne," opozarjata frizerja in svetujeta, da lase vedno krtačite pred umivanjem. Če jih tudi po njem, pa uporabite glavnik s širokimi zobmi ali krtačo, ki je zasnovana za krtačenje mokrih las.

5 Vztrajanje pri enem in istem šamponu

Skrivnost lepih in zdravih las je občasna menjava šampona, meni Rivera: "Lasje se na določen šampon privadijo in ta zato postane neučinkovit. Obstaja pestra ponudba teh izdelkov in zlahka boste našli zamenjavo za tistega, ki ga uporabljate že več let, ne opravlja pa več dobro svoje naoge. Enkrat na leto je lasem pametno privoščiti malo spremembe."

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 10 razlogov za prekomerno poraščenost (in kaj lahko storite) ali pa Zato so naše oči lahko videti utrujeno, čeprav spimo dovolj

Priporočamo tudi: Tako vam kavica ne bo obarvala zob (nasvet stomatologa)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)