Rešitev za nemogočo kombinacijo: mastni lasje in suhe konice

Kombinacija, ki mnoge spravlja ob živce.

19.5.2017 ob 12:25

lasje.jpg

Vsi smo že slišali za mešano kožo (ko so nekateri predeli obraza suhi in drugi pretirano mastni), kaj pa za takšne lase? Tisti, ki jih imajo, dobro vedo, da gre za lase, ki se pri lasišču prehitro zmastijo, njihove konice pa so suhe in lomljive. Kakšne težave povzročajo, je povsem jasno, kako pa te premagati?

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Pozabite na agresivne šampone in šampone za večji volumen

Številni vsebujejo močne kemične snovi, ki z lasišča agresivno spirajo naravne maščobe. Na prvi pogled se to res zdi idealna rešitev za mastne korenine, a prav omenjene sestavine pretirano izsušijo tudi konice, lasišče pa spodbujajo k še izdatnejšemu izločanju maščob. Nežni šamponi so vselej primernejša izbira.

Nega pred umivanjem

Enkrat na teden lasem pred umivanjem privoščite masko. Najboljše so glinene, ki na lasišču vpijajo odvečna olja, ob tem pa ga ne razdražijo in zaradi goste teksture ob pravilnem nanosu ne pridejo v stik s konicami. Pred umivanjem masko nanesite na lasišče in lasne korenine, počakajte pet minut ter nato lase umijte kot običajno.

PREBERITE še // Pet stvari, ki uničujejo vaše lase

Spremenite tehniko

Namesto, da šampon nanašate po celotni dolžini las, ga vtrite zgolj v lasišče in na lasne korenine. Med splakovanjem se bo razlil tudi po konicah, vendar v manjši koncentraciji, ter teh ne bo pretirano izsušil. Ko gre za balzam, je zadeva obratna: uporabite ga samo na konicah.

PREBERITE še // Zakaj nas bolijo lasje

Izkoristite moč naravnih olj

Konice umitih in suhih las razvajajte s kančkom olja, ki jih bo nahranilo in preprečilo njihovo izsušitev, lomljenje ter jim bo zagotovilo sijaj. Če se bojite, da bi bili lasje zaradi olja preveč mastni, uporabite jojobino ali avokadovo. Sta namreč lažje teksture in se bosta hitro vpili v izsušene konice.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)