Vsaki lasje poleti potrebujejo nego

Morska voda, klor in sonce niso prijatelji našim lasem.

30.6.2015 ob 6:30

shutterstock_181876271.jpg

Četudi mislite, da so vaši lasje zdravi in ne potrebujejo dodatne nege, temu najverjetneje prav v teh dneh, ko vsake toliko skočimo v morje ali bazen, ni tako. Lasje poleti potrebujejo zaščito pred soncem, morjem in klorom. Ti trije dejavniki namreč škodijo še tako zdravim lasem.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

"Kristalčki soli na soncu privlačijo svetlobo ter najbolj poškodujejo lase in lahko rečemo, da las dobesedno scvrejo," nam je povedala Lassanina frizerka Almira Hodžić. Zato moramo o negi, ki jo bomo namenili svojim lasem razmišljati še predno se odpravimo na pot. "Na morju lase najbolje zaščitimo pred soncem in soljo s posebnimi produkti, ki so namenjeni prav temu in je v njih prisoten uv filter. Poleg uv filtra, ki je še posebej pomemben, če si želimo daljše obstojnosti barve, je dobro, da so preparati vlažilni," pravi Hodžičeva.

Almira Hodžić odsvetuje domače pripravke, prav vsakemu pa svetuje, da poleti nekaj pozornosti nameni svojim lasem.

"Sama menim, da je veliko bolje izbrati takšne preparate in se domačim pripravkom izogniti, saj lahko z njimi včasih naredimo več škode kot koristi. En izmed takšnih je zagotovo olivno olje na laseh, saj ta veže vlago in lase še dodatno izsuši," še dodaja.

Posebna previdnost za ženske s svetlo pobarvanimi lasmi je potrebna v bazenih, saj se sicer lahko zgodi, da iz bazena pridejo s povsem drugačno barvo. "Najbolje je, da se v takšnih primerih lase spne in se ti ne zmočijo".


Ne spreglejte PRAVIL ZA LEPE LASE, ki jih mora poznati vsaka ženska, pa tudi preprostega UČINKA, KI VAS PRIPELJE DO LEPIH POLETNIH LAS. Potrebujete le limono in pivo.

shutterstock_146540753.jpg

Če uživamo v tem, da v vodi zmočimo lase je fino, da jih zaščitimo z izdelki za zaščito las. Pri tem pa ravnamo kot pri koži, ko pridemo iz vode, izdelek znova nanesemo.

Čez dan izpiramo, zvečer nega

Veliko dobrega bomo za svoje lase naredili tudi, če jih tako po kopanju v morju ali bazenu vsakič speremo s sladko vodo. Po dnevu, ki smo ga preživeli na soncu in ob morju je dobro, da si lase operemo z nežnim šamponom in odstranimo vso sol. "Priporočljiva je tudi maska, kakšna naj bo je odvisno od stanja las. Velja si zapomniti, da je nega poleti nujno potrebna za vsak tip las, tudi če ti niso barvani je nega veliko bolj potrebna kot pozimi. Sonce svetli in izsušuje, v kombinaciji z morsko vodo ali klorom pa je možnost za hudo izsušenost še večja," nam je povedala Hodžićeva.

Ste si od nekdaj želele barve, ki jo imajo deklice na morju, ko jim sonce naravno osvetli lase? Tehnika balayage omogoča ravno to.

"Čeprav priporočam, da se lasem poleti dodatno posvetimo in skrbimo za njih, pa je zelo pomembno, da s sredstvi ne pretiravamo. Ko pretiravamo, posebno z maskami, ki imajo drugačno sestavo, se vse sestavine nalagajo v lasu in lahko pride do prenasičenja v lasu in je ta naenkrat brez leska. Umivanje las dvakrat na teden z  balzamom in enkrat na mesec maska za lase bo čisto dovolj. Izjema je dopust na morju, ko pa je nega pogostejša," še pove.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Shutterstock, Igor Mali


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)