Priznani frizerji: "Tega nikoli ne bi počeli s svojimi lasmi"

Frizerji nedvomno vedo, kako pravilno negovati lase in kaj tem najbolj škoduje.

27.10.2018 ob 4:35

lasje_cesanje_krtaca_ogledalo_micna.jpg

Frizerji in stilisti velikokrat nesebično delijo nasvete, kako pravilno negovati lase, da bi vedno bili takšni, kot bi pravkar prišli iz frizerskega salona. Kaj pa je tisto, česar sami z naglavnim okrasjem nikoli ne bi počeli? Tole je za Pure Wow povedalo šest svetovno znanih ter priznanih frizerjev in stilistov.

Površno krtačenje

"Nikoli ne izpustim jutranjega in večernega krtačenja. To je pri negi zelo pomemben korak, saj redno krtačenje preprečuje nastanek vozlov, ki sicer vodijo v lomljenje las in razcepljene konice, hkrati s površine las in lasišča odstranjuje na njih nakopičeno nesnago," Cristina B, frizerka, stilistka in lastnica newyorškega salona Rita Hazan, kamor zahajajo mnoge svetovno znane zvezdnice.

Izpuščanje nege las z maskami

"Las za nobeno ceno ne izpostavljam visokim temperaturam. Likanje in kodranje torej ne prideta v poštev. Ker rada plavam, jih umivam pogosto, redno pa jih negujem tudi s hranljivo masko. Po njej so lepi, sijoči in se ne lomijo," frizerska mojstrica Sharon Dorram.

Izpostavljanje vlažnih las visokim temperaturam

"Nikoli likalnika, kodralnika ali drugih vročih pripomočkov za urejanje ne uporabljam na laseh, ki niso popolnoma suhi. To je zanje izjemno slabo. Prav tako nikoli ne spim na bombažni prevleki za vzglavnike, saj vem, da se na takšni površini lasje hitro izsušijo in začnejo lomiti. Uporabljam le svilene prevleke ter tudi tako skrbim za lepoto in zdravje las," Justine Marjan, frizerka številnih svetovnih zvezd.

Zanemarjanje pilinga

"Redno, vsaj enkrat na teden lasišču privoščim piling. Verjamem v njegovo moč in ni me še razočaral," Jennifer Yepez, frizerka in stilistka.

Uporaba šamponov s sulfati in silikoni

"Najbolj sem pozoren na sestavo šamponov, ki jih uporabljam. Če so v njem prisotne snovi, ki na laseh in lasišču tvorijo obloge, ga ne nanašam nanje. Silikoni in sulfati so zame velik ne," frizer in stilist Joseph Maine.

Krtačenje mokrih las

"Nikoli ne krtačim mokrih las in preden po njih polzim s krtačo, jih dodobra posušim.  To je v preprečevanju razcepljenih konic pomemben korak," Carolyn Aronson, frizerka, ustanoviteljica in direktorica podjetja It’s a 10 Haircare.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Večina žensk pri britju počne to, s čimer izdatno škoduje svoji koži ali pa Kako za vedno premagati slab zadah (nasveti stomatologinje)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)