6 svetovno znanih zveznic, ki je barvanju las odločno reklo ne

Salma Hayek, Julianne Moore, Jaime Lee Curtis in še nekatere zvezdnice zavračajo umetne odtenke las.

22.10.2018 ob 4:00

salma_hayek_portret_micna.jpg

Vsi, zlasti pa zveznice, mnogo truda in energije vlagajo v svoj videz. Veliko časa in denarja zato namenjajo telovadbi, izbiri garderobe, prehrani, ličenju, pomlajevalnim tehnikam in da, tudi barvanju las. Pa naj bo zato, da bi ohranile pozornost tiska, oboževalcev ali da bi prikrile znake staranja.

Prav pri barvanju las velikokrat ne poznajo ne zadržkov in ne meja. A sledečih šest dokazuje, da vseh ne gre trpati v isti koš. Kajti one ostajajo pri naravni barvi pričeske in se držijo filozofije: najbolj nam pristaja tisto, kar nam je podarila mati narava. Katere se ne pustijo prepričati, da je temu drugače, razkriva Pop sugar.

Salma Hayek

Pošteno povedano, čudovita bi bila ne glede na to, kakšne barve bi bili njeni lasje. A prav nobene potrebe ne čuti po tem, da bi svoje temno rjave, s kakršnimi se je rodila, oplemenitila z drugim odtenkom.

Takole je 50 letnica pred nedavnim povedala za New York Times: "To je moja naravna barva las in nanjo sem ponosna, četudi se vmes posveti že kakšna siva nitka. En od razlogov, zakaj si las ne barvam je tudi ta, da za to nimam potrpljenja. Nočem ure sedeti v frizerskem salonu in se z drugačno barvo pretvarjati, da sem mlajša. Raje uživam življenje."

Kendall Jenner

Težko je verjeti, a 22-letna manekenka in zvezdnica resničnostnih šovov, Kendall Jenner je pred nedavnim razkrila, da si še nikoli ni pobarvala las. Nikoli. Čeprav je v svoji karieri preskusila že nešteto slogov in bi se zdelo povsem logično, da bi kameleonskim preobrazbam podvrgla tudi svoje lase, je barvanje teh zanjo neznanka.

"Morda se bo to kdaj spremenilo, a sedaj sem čisto zadovoljna s svojo barvo," je povedala v enem od intervjujev.

kendall_jenner_portret_micna.jpg

Tracee Ellis Ross

Temnopolta igralka je sicer že eksperimentirala z barvo las (odela jih je v ognjeno rdečo), a ko jo je obdobje spreminjanja minilo, se je vrnila na naravno črno ter pri njej ostala.

Leta 2012 je v intervjuju za Essence dejala: "Všeč mi je bila rdeča, vendar prisegam na tisto, kar mi je dala mati narava. Tako se pač počutim prijetneje, zato raje ostajam pri črnih laseh."

tracee_ellis_ross_portret_micna.jpg

Jessica Chastain

Ameriška rdečelasa igralka je v namen vloge pripravljena spremeniti barvo las. Vendar samo z lasuljo. To je to. Ponosna je na svoje naravne rdeče lase in jih za nobeno ceno ni pripravljena pobarvati.

Leta 2017 je v intervjuju za Refinery 29 pojasnila: "Kot otrok nisem želela izstopati, a zaradi rdečih las sem težko ostala neopazna in povprečna. Norčevali so se iz mene, na koncu pa so prav lasje pripomogli k moji slavi. Če bi spremenila njihovo barvo, jaz ne bi več bila jaz. Zaradi njih sem posebna."

jessica_chastain_portret_micna.jpg

Julianne Moore

Ena najbolj znanih igralk Hollywooda je nedvomno slavna rdečelaska Julianne Moore in takšna namerava tudi ostati. Nekaj sprememb si vendarle dopušča:

"Barvati sem se začela pred petimi leti, ko so se pojavli prvi sivi lasje," je za Rebook povedala leta 2014 in dodala: "Vendar gre samo za pramen sivih las, na katere res še nisem pripravljena. Vse ostalo je naravno. Eksperimentirala sem v svojih 30., ko sem imela svetle pramene. Niso mi bili všeč."

julianne_moore_portret_micna.jpg

Jamie Lee Curtis

Kot otrok zvezd Hollywooda, Tonya Curtisa in Janet Leigh, dobro razume moč zunanjega videza. In sprememb ne zavrača, a ko gre za lase, ostaja pri naravnih odtenkih. Pred nedavnim je takole povedala za Everyday health:

"Prešinilo me je, ko sem nekoč sedela v salonu in mi je frizerka na lase nanašala kemikalije, da bi prekrila sivino. Mislila sem si, da tega res ne potrebujem. Ko so pobarvane lase prerasli naravni, sem pustila takšne, kot so. Imeti glavo zavito v folijo, se mi zdi smešno. Ne zdi se mi prav, da bi na takšen način skrivala posledice časa."

jamie_lee_curtis_portret_lasje_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Reurtes

Preberite še: Večina žensk pri britju počne to, s čimer izdatno škoduje svoji koži ali pa Kako za vedno premagati slab zadah (nasveti stomatologinje)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)