Pozor! Zato je britje intimega predela slaba ideja

Strokovnjaki britje intimnih predelov odsvetujejo, saj lahko vodi v resne težave z zdravjem.

24.11.2018 ob 5:25

zenska_telo_spodnje_hlacke_micna.jpg

Ko ste pred skokom v kopalke v stiski s časom ali ko se vam obeta vroč zmenek, za depilacijo pa res nimate časa, je ob pogledu na z dlačicami prekrit intimni predel prva misel brivca. Odpravite se torej v kopalnico in zadeve uredite tako, kot najbolje znate.

Na podlagi najnovejše raziskave, v kateri je sodelovalo 5674 prostovoljk pa dermatologi opozarjajo, da ideja v resnici ni najboljša. Kot njene rezultate povzema publikacija JAMA dermatology, pri kar 25,6 odstotkov posameznicah, z britjem intime pride do poškodb kože.

Najpogostejše so vreznine, sledita izpuščaj in vnetje tik ob vagini. Potem so tu še sekundarne poškodbe: 9,3 odstotkov žensk je zaradi poškodovane kože utrpelo okužbe, ki so bile v 3,4 odstotkih ozdravljive le z antibiotiki, 2,5 odstotkov sodelujočih pa je moralo poiskati kirurško pomoč in tako rešiti težave, ki jih je izzvala britvica.

Preden torej skočite v kopalke, si vzemite čas za depilacijo z voskom. Ali, kar bo še bolje, sprejmite svoj gozdiček. To je za zdravje intimnih predelov v resnici najboljša pot.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 10 koži najbolj neprijaznih živil, ki se jim dermatologi dosledno izogibajo ali pa To je nova anticelulitna terapija, ki je obnorela Slovenke

Priporočamo tudi: 5 jutranjih napak, zaradi katerih se redite 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)