Večina žensk pri britju počne to, s čimer izdatno škoduje svoji koži

Večina med britjem z neprimernimi pripomočki ogroža zdravje in lepoto kože.

18.10.2018 ob 10:15

britje_noga_kad_britvica_micna.jpg

Britje je eno tistih opravil, ki je pri negi vedno nekje zadnje na lestvici in večinoma za gladke noge poskrbite kar mimogrede, pod prho. Seveda ste prepričani, da ne gre za nikakršno visoko filozofijo in da zadeve povsem obvladate, a kot je za Pop sugar povedala dermatologinja Anita Sturnham, velika večina žensk prav pri britju počne nekaj, s čimer izdatno škoduje svoji koži.

Saj veste, kako gre: z gelom za prhanje ali šamponom namilite noge in z britvico polzite po koži. Pena ali gel za britje se vam zdita nepotrebna izdatka, saj ju mila in šamponi z bogato peno povsem dostojno nadomeščajo. Vendar, po besedah dermatologinje, temu ni tako.

"Šamponi, balzami, geli za prhanje in mila niso zasnovani v namen britja, kar pomeni, da koži ne zagotavljajo primerne zaščite pred poškodbami, ki se na njej ob stiku z britvico lahko pojavijo. Med britjem britvica odstranjuje tudi vrhnji del kože, zato morate uporabljati izdelek, ki z njo sodeluje, torej ob enem omogoča temeljito odstranjevanje dlačic, zaščito povrhnjice ter dodatno vlaženje. Le na takšen način je mogoče preprečiti drobne vreznine in se zavarovati pred draženjem ter pretirano izsušitvijo polti," pomen izbire pravega pripomočka izpostavlja dermatologinja in dodaja, da mila in šamponi, namesto, da bi dlačice zmehčali, te okrepijo, britje pa je zato oteženo.

Ne samo, da različni kozmetični in higienski pripomočki, s katerimi nadomeščate peno ali gel za britje, ta lepotni poseg otežujejo, hkrati se ujamejo na rezila britvice, ta zato hitreje postane topa, kar pomeni pogostejšo menjavo, manj temeljito britje in tršo ter suho polt.

Vse to so razlogi, zaradi katerih bi si končno že morali omisliti brivsko peno. Nedvomno nakupa ne boste obžalovali, saj bodo noge po njeni zaslugi bolj gladke, koža mehkejša, hkrati pa boste prihranili tudi pri nakupu novih britvic.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 7 vprašanj o zdravju, ki jih moraš zastaviti svoji mami ali pa 7 težav z intimnim zdravjem, ki jih ne smete spregledati


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)