Najboljši način za britje nog pozimi

Ker morajo tudi v mrzlem delu leta vsaj včasih biti gladke.

3.2.2017 ob 9:15

noge_shutterstock_241694791.jpg

Seveda pozimi britje nog ni tako ključno, kot poleti, zato ga sem in tja tudi izpustimo. A kadar ne gre drugače, je vendarle v roke treba vzeti britvico. Ta pa kožo še bolj izsuši, kot poleti in polt zato potrebuje malce več pozornosti ter zaščite. Poglejte si torej nekaj namigov za čim uspešnejše zimsko britje nog.

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

Najprej piling

Noge zmasirajte s krožnimi gibi. Kot piling lahko uporabite grobo brisačo, masažno blazinico ali mešanico soli, mlete kave in olivnega olja. Pomembno je, da pred britvijo temeljito odstranite odmrle celice in tako britvici omogočite, da bo lahko res dobro opravila svoje delo.

shutterstock_374158663.jpg

Pravi čas

Britvico vzemite v roke tik preden zaprete prho in ne na samem začetku prhanja. Para v kopalnici bo zmehčala kožo in dlačice ter tako olajšala sam postopek in izboljšala njegov učinek.

PREBERITE še // Pet najlažjih načinov za premagovanje suhe kože

britje.jpg

Predpriprava

Preden prvič zapeljete po koži, britvico deset sekund držite pod curkom vode. Dodatna vlaga bo koristila vašim nogam bolj, kot povsem suh pripomoček.

PREBERITE še // Adelina izjava o depilaciji, ki navdušuje ženske

Prava kozmetika

Običajen gela ali peno zamenjajte s kremo za britje. Izdelki na osnovi krem namreč kožo zmehčajo in navlažijo izdatneje, kot geli. Po samem britju pa ne pozabite na vlažilni losjon. Saj veste, vsako dodatno vlaženje koži pozimi pride prav.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)