Zakaj Katayina ideja o britju obraza zagotovo ni vredna posnemanja

Po daljšem obdobju britja lahko ženska dobi moško brado

11.9.2016 ob 5:15

02_kataya_shutter.jpg

Playbojeva zajčica in pevka Katja Ajster - Kataya je pred kratkim na svojem blogu objavila zapis, v katerem je razkrila, da si že dve leti z britvico brije obraz. Napisala je, da si brije le puhek in dlake niso močnejše, poleg tega pa si lažje nanese puder. Poudarila je, da je to njena osebna izkušnja in dodala, da to počno marsikatera dekleta, med njimi tudi znane lepotne blogerke.

Da bi bilo britje obraza trend, težko rečemo, saj po besedah naše sogovornice, kozmetičarke Maje Muren, njene stranke nimajo takšnih želja. »Pred leti je morda še katera imela takšno idejo, dandanes pa so stranke že dobro ozaveščene in vedo česa res ne smemo početi na svojem telesu. In britje obraza je ena od teh stvari.«

Kakšne so posledice

»Z vsakim britjem je enako, tako na rokah, nogah, pazduhah ali celo na obrazu, postajajo dlake močnejše, bolj trde in igličaste. Dlakam na obrazu ali puhku se reče velus dlake, to so prve dlačice in so zelo nežne, težko sploh rečemo, da ima takšna dlaka korenino, ker so tako nežne. Z vsakršnim britjem spodbujamo, da se korenina lasnega mešička okrepi in posledično so te dlake bolj trde in kmalu so lahko videti kot brada na obrazu,« pravi kozmetičarka. In ravno zaradi tega je bilo britje obraza od nekdaj enostavno prepovedano oziroma odsvetovano. »Če imamo posamezne dlake res moteče, raje izberimo pinceto. Z uporabe pincete odstranimo tudi korenino in tako dlako sčasoma uničimo,« svetuje Murnova.

Kataya je v svojem blogu zapisala, da dlake niso edini razlog za uporabo britvice na obrazu, temveč, ker je njena koža po tem bolj gladka in je učinek ličenja veliko boljši. »Za gladko kožo na obrazu imamo veliko drugih rešitev. Na primer grobi piling, diamantni piling ali uporaba posebnih kislin, to so vse načini, s katerimi zmehčamo povrhnjico,« odgovarja Maja Muren.

03_kataya_shutter.jpg

Britvica in obraz nista prava kombinacija

Čeprav Kataya trdi, da njene dlake kljub večkratnemu britju obraza niso močnejše, kozmetičarka Maja Muren opozarja, da do tega še lahko pride. »Kakršnakoli hormonska sprememba v telesu, nosečnost, porod ali menopavza, lahko vpliva na spremembo dlake in ta postane trda in močna. Posebno z leti postanejo dlake na predelu obraza bolj trde. Zagotovo britvica ni pametna naložba za naš obraz.«

01_kataya.jpg

Če bi se česa podobnega lotila temnolasa, bi bila dlaka že po enem samem britju trda in močna. »Poznam primer, ko se je dekle že pred leti le enkrat lotila britja obraza in še zdaj rešuje problem z vsemi možnimi načini. Niti laser ji ne pomaga,« opozarja kozmetičarka.

Se pa Maja strinja, da je koža po britju mehkejša, a vprašanje koliko časa. Kakšne bodo pa posledice čez nekaj let? Zagotovo opazne. »Za mehko kožo poznamo boljše preventive, kot so pilingi, masaže obraza in uporaba olja za obraz,« sklene sogovornica.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Shutterstock, osebni arhiv


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)