Da koža po britju ne bo razdražena

Da bodo vaše noge po britju res gladke, bodite pozorni na nekaj drobnih malenkosti.

10.7.2015 ob 6:30

shutterstock_178568714.jpg

Britje nog sicer res ni zapleteno, a če se ga boste lotili napačno, rezultat ne bo takšen, kot si ga želite. Poglejte torej nekaj zvijač, s pomočjo katerih se boste izognili razdraženi koži in dosegli popoln rezultat.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Piling: Preden sploh v roke vzamete britvico, nogam privoščite piling. Z njim boste odstranili odmrle celice in britvica bo bolje polzela koži. Odličen domač piling si lahko pripravite iz mešanice olivnega olja in soli.

Britje po prhanju: Topla voda mehča dlake ter odpira kožne pore. Prav zato naj bo britje vaše zadnje opravilo pod prho. Če se prhati ne nameravate, pred britjem noge za deset minut zavijte v brisačo, ki ste jo namočili v topli vodi.


Še več nasvetov za lepo kožo:

shutterstock_209330353.jpg

Nikoli brez pene ali gela za britje: Ti izdelki omogočajo lažje, pa tudi bolj natančno britje. Ko gel ali peno nanesete na noge, počakajte nekaj minut, šele nato začnite z odstranjevanjem dlak. Če pene ali gela nimate, ju učinkovito nadomesti regenerator za lase. Nanesite ga na kožo in počakajte pet minut, da zmehča dlake.

Prava smer: Britvica naj vedno polzi v nasprotni smeri rasti dlak, torej od gležnja proti kolenu. Britvico vlecite na rahlo brez pritiska. Če je potreben pritisk, pomeni, da ni dovolj ostra in jo je potrebno zamenjati.

Le enkrat preko enega mesta: Britvica mora biti tako ostra, da vse dlačice odstrani zgolj z eno potezo. Če kakšna ostane, jo odstranite s pinceto. Vztrajno ponavljanje z britvico, bo povzročilo rdečo kožo.

shutterstock_217888876.jpg

Redno izpiranje britvice: Britvico redno, po vsaki potezi od gležnja proti kolenu, izperite pod curkom vode. Na njej nakopičene dlake bodo sicer izzvale pordečelo kožo.

Počasi in strpno: Čeprav se vam morda mudi, z britvico ne hitite. Raje malce zamudite, kot bi imeli praske in rdeče proge na nogah. Posebno previdnost namenite predelom okoli kolena in gležnjev. Prav tam se namreč lahko hitro vrežete, tega pa si zagotovo ne želite.

shutterstock_216550135.jpg

Po britju: Kože ne umivajte s spužvasto gobico pač pa ostanke pene ali gela splaknite zgolj s curkom vode. Naj bo najprej topel in nato hladen. Topla voda bo odstranila vse ostanke, hladna pa zaprla pore. Kožo na nogah z brisačo zgolj popivnajte in negujte z otroškim oljem.

Dodatni nasveti: Ne brijte se takoj zjutraj, saj so noge tedaj malce zatečene in dlačic ne bost morali odstraniti tik ob koži. Počakajte vsaj pol ure. Britvice redno menjajte. Tope so največkrat krive za vneto, pordečelo in po britju srbečo kožo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)