Kako pogosto si privoščiti piling

Piling je obvezni del lepotilne nege, le redki pa vedo, kako pogosto si ga privoščiti.

28.2.2015 ob 11:00

shutterstock_113253049.jpg

Luščilo oziroma piling bi moralo biti obvezni sestavni del nege kože. Mrtve celice, ki na njej ostanejo predolgo, lahko namreč zamašijo pore in povzročijo nastanek aken, koža lahko posivi, pojavijo se gube in vrasle dlačice.

Tu nastopi piling. Ta odstranjuje odmrle celice ter spodbuja obnavljanje povrhnjice.

Koliko je ravno prav?

Pri tem pa se kar samo po sebi zastavlja vprašanje, kako pogosto si privoščiti luščilo. Drži namreč, da s preredko nego želenega učinka ne bo, s prepogosto pa boste izzvali rdečo kožo, draženje in njeno izsušitev.

Odgovor se torej glasi: suha koža potrebuje redkejši, mastna pa pogostejši piling. Privoščite si ga enkrat do dvakrat tedensko. Enkrat za suh in dvakrat za masten predel kože.

Kakšna luščila izbrati

Za luščila si lahko priskrbite temu namenjene izdelke, povsem preprosto luščilo, primerno za vaš tip kože, pa lahko izdelate kar sami: v dlaneh zmešajte nekaj sladkorja z mlekom, ki ga sicer uporabljate za čiščenje vaše kože. Mešanico z nežnimi krožnimi potezami dobro vtrite v polt, kot to naredite z vsemi ostalimi pilingi. Ne bodite torej pregrobi in nikoli po negi z luščilom ne pozabite kože sprati z vodo in nahraniti z bogato vlažilno kremo. Na enak način lahko združite tudi sol in olivno olje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)