Sedem nasvetov za britje občutljive kože

Ker so noge poleti vselej na ogled.

9.6.2017 ob 7:50

britje_ThinkstockPhotos-531903317.jpg

Britje nog, ne da bi se pri tem vsa malo porezali, je težka naloga. Britje nog, ne da bi poškodovali preobčutljive kože, pa je skoraj nemogoče. Razen, če ste seveda pripravljeni slediti nekaj nasvetom, s pomočjo katerih boste preprečili vreznine in se izognili razdraženi koži ne glede na to, kako občutljiva je.

Več uporabnih napotkov vas čaka na Facebooku.  

Najprej umijte lase in telo

Šele, ko se boste nekaj časa namakali pod prho ali v kadi, v roke vzemite britvico. Voda namreč zmehča dlačice in kožo, britvica jih lahko odreže bližje koreninam, britje pa je zato učinkovitejše.

Britvica naj potuje v pravo smer

Res je, na to niste pomislili. Vselej ste se namreč brili v smeri, ki je nasprotna tisti, v katero rastejo dlačice (od gležnja proti kolenu). Drži, tako je britvica bližje koži, vendar se poveča tudi tveganje za vreznine in druge poškodbe polti. Naj potuje v smeri rasti dlak. Vaša občutljiva koža vam bo hvaležna.

britje.jpg

Vedno uporabite peno ali gel za britje

Veliko časa (in denarja) prihranite, če vzamete kar običajno milo ali gel za prhanje, vendar pripomočki za umivanje niso dobra izbira. Raje si priskrbite vlažilni gel ali peno za britje, ki sta zasnovana prav za nego občutljive kože.

Uporabljajte hladno ali mlačno vodo

Vroča prha ali kopel prijata, a negativne posledice britja lahko še okrepita, saj s kože v znatni meri spirata vlago in maščobo, ki polt varuje pred zunanjimi vplivi. Med britjem uporabljajte mlačno ali še bolje, hladno vodo. Pod vplivom te bo koža tudi bolj napeta in manj dovzetna za poškodbe.

Večkrat zamenjate britvico

Bodite pozorni na njeno ostrino in jo dosledno nadomeščajte z novo, najkasneje po petih uporabah. Britje s topo britvico povzroča vnetja, koža postane razdražena, suha in srbeča, v najhujšem primeru lahko tvegate okužbo z bakterijami, ki se nakopičijo na stari britvici.

Takoj po britju navlažite kožo

Ko se pobrijete in skočite izpod prhe, uporabite losjon brez alkohola in z njim negujte gladke noge. Vlaga bo zagotovila mehko kožo, jo nahranila, brezalkoholne formule pa bodo preprečile pekoč občutek.

britvica_ThinkstockPhotos-467535130.jpg

Britvice ne shranjujte pod prho

Ko zaključite z delom, britvico, ki jo nameravate še uporabiti, posušite in pospravite na suho mesto, kjer ne bo prišla v stik z vlago. Priporočamo, da jo posušite s sušilcem za lase in pospravite v omarico z zdravili. Ne puščajte je pod prho, kjer bo izpostavljena vlagi in s tem bakterijam, ki se bodo hitro namnožile na njeni površini.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)