Pozor: to je najbolj idealen del dneva za čiščenje obraza

Ali veste, da obstaja idealen čas čiščenje obraza? In ne, ta ne nastopi tik preden greste v posteljo.

20.2.2019 ob 4:54

zenska_obraz_kopalnica_cistilno_mleko_micna.jpg

Končno ste našli za vašo kožo odlično čistilno sredstvo in dobro veste, kako ga uporabljati. Z njim vsak večer, preden ležete v posteljo, dosledno očistite obraz, kar je več kot pohvalno. A verjeli ali ne, svojo večerno negovalno rutino lahko popeljete na še višji nivo. In to s primerno izbiro časa.

Namesto, da bi z umivanjem obraza in odstranjevanjem na njem prisotnih ličil ter druge umazanije čakali do trenutka, preden ležete v posteljo, bi morali vse skupaj opraviti malo prej.

Kdaj torej?

Kot piše portal Pure Wow tedaj, ko se z neba poslovi sonce.

Znanstvena utemeljitev: Tako, kot ima notranji, cirkadialni ritem celo telo, ga imajo tudi posamične celice. Koža se ponaša z naravnim obnovitvenim mehanizmom, ki se sproži, ko se zunaj stemni. To pomeni, da se tedaj celice začno pospešeno obnavljati, odslužene odmirajo in tvorijo se nove.

"V kolikor je koža čista, so vsi ti procesi lažji ter učinkovitejši," so povedali strokovnjaki s centra za Genomično regeneracijo in dodali, da sledenje cirkadialnemu ritmu polti, znatno blaži negativne zunanje vplive ter kožo ščiti pred prezgodnjim staranjem.

Prav tako je s pravočasnim čiščenjem obraza mogoče okrepiti učinke izdelkov za nočno nego in zagotoviti boljši izkoristek krem ter serumov, za katere odštejete veliko denarja.

Še en plus: če boste svoj obraz očistili preden skočite v pižamo, zagotovo ne boste preutrujeni, da bi temeljito opravili svoje delo. In lepotni spanec bo res prav takšen.


Avtorica:
M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Zmagovalca Eme 2019 na Evrovizijo v Tel Aviv s kolesom? ali pa 20 dokazov, da si zaslužiš boljši seks (in drugega partnerja)

Priporočamo tudi: Kako mi je gledanje ljudi v oči spremenilo življenje (piše: Manca Čampa Pavlin)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)