6 največjih napak pri umivanju obraza

Prvi korak k negovani koži je njeno pravilno čiščenje, da pa bi to res bilo polti prijazno, se morate izogibati nekaterim, sicer pogostim napakam.

29.12.2018 ob 4:57

obraz_koza_nega_kozmetika_umivanje_lepota.jpg

Vsak dan si umivate obraz. Pohvalno. Pa to počnete na pravilen način? Kajti obstajajo napake, s katerimi koži bolj kot koristite, škodujete. Teh se morate, po pisanju portala Pure Wow,  čim prej znebiti.

Nanašanje čistilnega sredstva na moker obraz

To je obvezno, če uporabljate peneče formule, v kolikor pa obraz čistite s pripomočki na kremni ali oljni osnovi, morate te nanašati na suho kožo. Tako učinkoviteje odstranjujejo ličila, odmrle celice in drugo nečistočo z obraza.

Uporaba neprimernega pripomočka

Pomembno je, da najdete sredstvo, ki je prilagojeno vašemu tipu kože. Za mastno kožo so na splošno priporočljivejša čistila v gelu ali peni, za suho in občutljivo kožo pa čistilna mleka in balzami.

Umivanje s prevročo vodo

Vroča voda do kože ni prijazna, saj jo pretirano izsuši in okrepi težave s poltjo, kot je rozacea. Ostanite pri mlačni vodi, ki je prav tako učinkovita, a do kože veliko prijaznejša.

Drgnjenje s čistilno krpo

Z njo ne odstranjujete le umazanije in bakteriji, temveč s pregrobimi pritiski trdih vlaken poškodujete tudi polt. Za umivanje obraza čistilne krpice niso potrebne. Roke povsem dostojno odstranijo vse na koži prisotne nečistoče.

Uporaba čistilnih robčkov

So priročni in učinkoviti, vendar za vsakodnevno uporabo niso primerni, saj so prepojeni s kemikalijami, ki ostanejo na koži, prav tako niso tako učinkoviti, kot voda in primerno čistilno sredstvo. Občasno čistilni robčki ne bodo škodovali, a naj bodo res le izhod v sili in njihova uporaba izjema ter ne pravilo.

Brisanje kože do suhega

Res je, da si ne želite, da bi vam z obraza tekla voda, pregrobo brisanje obraza do suhega pa ni dobra taktika. Vlago z obraza samo popivnajte, nato na še nekoliko vlažno polt nanesite vlažilno ali hranljivo kremo. Najboljše so tiste z dodano hijaluronsko kislino, ki znatno navlažijo kožo ter na takšen način poskrbijo za njeno lepoto in zdravje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: 7 trikov, s katerimi si do lepega videza pomaga ena od najlepših žensk na svetu ali pa Tako pozimi najbolj škodujemo svojim lasem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)